Kamatot fizet a Coinbase a náluk tárolt USDC stabilcoinra

spot_img

Blogbejegyzésben jelentette be az amerikai Coinbase, a világ legnagyobb kriptopénz brókere, hogy évente 1,25% éves kamatot, a cég megfogalmazásában “jutalmat”, írnak jóvá bármilyen mennyiségű USDC stabilcoin tartásása esetén.

A kifizetések havonta érkeznek majd, nincs minimum mennyiség, és nem szükséges küldözgetni vagy bármilyen módon használni a felhasználói fiók tárcájában tárolt stabil kriptopénzeket. Nem teljesen egyértelmű, hogy miért éri meg a brókernek kifizetni ennyit azért, hogy náluk csináljanak semmit az emberek a pénzükkel. Valószínűleg arról van szó, hogy így egy-egy vásárlási vagy befektetési döntés meghozatala után azonnal tudnak a befektetők tradelni, nem kell napokat várniuk egy nemzetközi utalás beérkezéséig, vagy súlyos százalékokat fizetniük bankkártyás vásárlásért. A funkció egyelőre az USA-ban érhető el, a következő hónapokban pedig érkezhet Európába is.

Az USD Coin jelenleg a 23 a kapitalizációs listán, és a blogjebejgyzés szerint már egymilliárd dollárnyit bocsátottak ki a stabilcoinból. Az utóbbi hónapokban a tőzsdék és brókerek hagyományosan banki szolgáltatások bevezetésével újítanak. Jelen esetben azonban fontos adalék, hogy a Coinbase állítja, hogy nem használja semmilyen célra (pl. hitelezésre) a tárcákban tárolt coinokat, azonban a náluk tárolt tőkénket nem is védi semmilyen betétbiztosítási alap, mint a hagyományos bankbetéteket.

Elolvastuk az USDC kisbetűs részt, hogy neked már ne kelljen

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img