Drágán add a trade-edet

spot_img

Tegnap discord csatornánkon is téma volt a Coinbase új, hétfőtől életbe lépő jutaléktáblázata. Az ebben foglaltak alapján, néhány nap múlva a Coinbase Pro válhat a legdrágább kriptopénzkereskedésre lehetőséget adó oldallá.

Az alábbi képen feketével az új jutalékrendszer számait, pirossal a korábban levont jutalékok nagyságát, kékkel pedig a mostani emelés mértékét láthatjátok. (A táblázatban tévedésből csak a vásárlás szó szerepel, de az eladásoknál is ugyanezek a számok érvényesek.)

Jól látható, hogy a havi 50 000 dollárnál kevesebbet forgató hétköznapi kiskereskedőktől közel kétszer annyit is levonhatnak, mint korábban.

Az emelést indokló blogbejegyzésükben úgy fogalmaztak, hogy az alacsonyabb volumenben kereskedők jutalékai “kis mértékben” emelkedni fognak, de erre azért van szükség, hogy “eleget tehessenek a felhasználóik kéréseinek és növeljék a tőzsde likviditását.”

Az előző emelésre egyébként idén márciusban került sor.

Coinbase Pro: emelik a díjakat és megszüntetik a stop-losst

A következő táblázatban néhány ismertebb tőzsdét rendeztem sorrendbe, az általuk levont jutalékok (%, market) mértéke szerint. Mindegyik érték az alap díjszabásra vonatkozik, ami esetenként aktív kereskedéssel, vagy a tőzsde saját tokenjének használatával csökkenthető. Közéjük tartozik például az Inlock-ot napokban listázó Liquid is, aminek saját tokenjét használva a levont jutalék mértéke 0.05%-ra mérséklődik.

Az alsó három tőzsdét más színnel jelöltem, mert ezeken a hagyományostól kissé eltérő határidős kereskedés folyik. Ezeknél a -0.025 azt jelenti, hogy limites megbízások esetén a tőzsde fizet 0.025%-os jutalékot a kereskedőknek azért, amiért azok részt vesznek a tőzsde likviditásának növelésében.

A BitMex saját kereskedőink körében is nagy népszerűségnek örvend, aminek a remek kezelői felülete mellett az is oka lehet, hogy míg a Deribiten csak két kereskedési pár érhető el a traderek számára, a Bitmex 8 kriptopénz longolására és shortolására is lehetőséget biztosít.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img