Az UNICEF kriptopénz alapot indít és HODLer lesz

spot_img

Sajtóközleményben jelentette be az 1946-ban az ENSZ közgyűlése által létrehozott gyermakalap, az UNICEF, hogy bitcoinban és ethereumban érkező adományok fogadására és elosztására kriptopénz alapot indít. A kriptopénzben érkező adományokat nem váltják állami valutára. A szervezet célja eredetileg a II. világháború utáni Európában fagyoskodó, éhező és beteg gyerekeken próbált segíteni, például azzal, hogy ételt, ruhát és gyógyszert juttatott el hozzájuk.

Napjainkban az UNICEF célkitűzése a gyermekek és az ifjúság helyzetének javítása az egészségügy, a táplálkozás, a szociális gondoskodás, az oktatás és a szakképzés területén. Elősegíti a helyi közösségek fejlesztését, erősítését, hangsúlyt fektet a lányok oktatására. Programjai a legszegényebb országok legrászorultabb gyermekeit segítik. Csak az érintett kormányok beleegyezésével nyújt segítséget. (Forrás: Wikipedia)

Az UNICEF alapja egyelőre két kriptopénzt, bitcoint és ethereumot fog tartani, az így beérkező adományokat kriptopénzben is fogják továbbosztani a támogatott helyi szervezetek vagy innovációs projektek számára, melyek az UNICEF céljaival összhangban dolgoznak azon, hogy jobb hellyé tegyék a világot a gyerekek számára. A szervezet első embere nyilatkozata szerint, “ha a kriptopénzek valóban rendelkeznek az elkövetkező generációk életének formálásának potenciával, fontos, hogy felfedezzük a bennük rejlő lehetőségeket. A Kriptopénz Alap fontos lépés humanitárius és fejlesztési munkánkban.”

Az első adományok az Ethereum Foundation, az Ethereum ökoszisztéma fejlesztéséért felelős non-profit szervezet jóvoltából érkeznek és az UNICEF Fejlesztési Alapja által támogatott három, iskolákat célzó innovációs projektet fognak finanszírozni segítségükkel. Ők is több legyet ütnek egy csapással, hiszen a blokklánc és az ethereum népszerűsítése mellett közvetlenül adopciót is generálnak a kriptopénzek eredeti értékajánlatával, a pénzügyekhez való egyenlő hozzáféréssel, összhangban. Ez azon hírek egyike, melyek nem szólnak nagyot, azonban jól mutatják a terület fejlődését.

Korábban írtunk már a francia leányszervezet kezdeményezésével kapcsolatban:

Kilenc kriptopénzben adakozhatunk a francia UNICEF-nek

A kriptopénzben érkező adományok azok kiosztásáig tartásra, és reményeim szerint akár decentralizált alkalmazások segítségével rövid távú lekötésre is kerülnek, így növelve azok hatását későbbi felhasználási helyükön.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img