Napi tippek, hogy sikeresebb kereskedővé válj V.

spot_img

Ismét jelentkezünk napi, elméleti kereskedési tippek sorozatunkkal, melyben főként a pszichológiához kapcsolódó tudás fejlesztésére kínálunk lehetőséget olvasóinknak. Csapjunk is bele, lássuk a mai tippeket!

A tények határozzák meg a döntéseid, és semmi más!

Egy nyereség után könnyen eshetünk a túlzott önbizalom hibájába, egy veszteség után pedig hajlamosak lehetünk túlságosan óvatossá válni, arról nem is beszélve, hogy egy veszteség megtépázhatja az önbizalmunkat. A belső, érzelmi állapotunk és a piac alakulása, a piaci lehetőségek között viszont valójában semmilyen összefüggés nincs, éppen ezért nem engedhetjük meg magunknak, hogy egy siker, vagy éppenséggel egy kudarc határozza meg a következő lépésünket.

Csak a számokra, a tényekre fókuszáljunk, ezek határozzák meg a következő lépésünket!

Lásd be, ha valami nem működik!

Tudnunk kell, hogy mikor jön el az a pont, amikor be kell látnunk: a stratégiánk nem működik. Ez semmi esetre sem jelent tragédiát, mindenkivel megtörténik, hogy az eredeti elképzeléséről kiderül, egyszerűen hibás volt, és nem működik. Ilyenkor abba kell hagynunk a kereskedést, pihennünk kell egy kicsit, majd alapjaiban kell újragondolnunk a stratégiánkat, ha úgy érezzük, hogy nincs meg a kellő tudásunk ahhoz, hogy új stratégiát dolgozzunk ki, akkor tanuljunk!

Ne kaszinózz!

A kaszinóipar, és a kereskedés sok hasonlóságot mutat, legfőképp azért, mert mindkét tevékenység hatására “adrenalin-löketeket” kaphatunk, ez pedig jó érzés, sokan kifejezetten az izgalom miatt kaszinóznak, vagy éppenséggel kereskednek. A baj csak az, hogy míg a kaszinó esetében teljességgel helyénvaló az izgalom nyújtotta élmény, addig a kereskedés során ennek nincs helye.

A kaszinóipart nem véletlenül nevezzük szerencsejátéknak, a “ház”, azaz a szervezők mindig előnyben vannak a játékosokhoz képest, ez a kialakított rendszerből, és az elérhető játékok természetéből adódik. Ezzel szemben ha kereskedési munkát végzünk, akkor sok tanulással, és még több megszerzett tapasztalattal mi kerülhetünk előnybe a piaccal szemben, persze veszteségei még a legtapasztaltabb kereskedőknek is vannak, viszont a teljes mérlegünk lehet pozitív, ha kellően felkészültek vagyunk.

Ne tekintsünk szerencsejátékként a kereskedésre, a szerencsejáték esetében a tudás, és a tapasztalat szintén szerepet játszik, de sokkal kisebbet, mint a kereskedés során!

Csatlakozz Discord csatornánkhoz, nézd meg, hogy milyen lehetőségekről számolnak be mások!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img