Moon: Böngészős app kriptós fizetésre az Amazonon

Megosztom

Jópár külföldi kriptós híroldal úgy jelentette meg egy eredetileg Techcrunch cikk feldolgozását, hogy “Végre lehet kriptóval fizetni az Amazonon.” A nyilvánvaló kamu clickbait ellenére érdemes beszámolnunk a hírről, hiszen egy böngésző kiegészítéssel, ugyan harmadik fél segítségével, és egyelőre csak az amerikai Amazonon, de viszonylag egyszerűen nyílik lehetőségünk kriptóink használatára.

A Moon egy Brave, Opera és Chrome böngészőkbe installálható kiterjesztés, mely az Amazon fizető felületén aktiválódik, és a szokásos bankkártya adatok helyett két féle módon, kriptopénzzel lehet fizetni. Egyik fizetési mód a második rétegű fizetési megoldás, a Lightning Network használata, a kompatibilis tárcából indított fizetés néhány másodperc alatt megtörténik. A Coinbase felhasználók közvetlenül az ottani tárcájuk tartalmát tudják költeni biztonsági beállítások és két faktoros autentikáció megléte mellett. Így működik:

Nézzük pontokba szedve a Moon értékajánlatát:

 • Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin és Ethereum használata a Cb tárcából, kezeléső költségről
 • Bitcoin használata LN tárcából
 • Friss árak generálása a checkout gomb megnyomásakor, a fizetés instant, a szolgáltató nem számol fel kezelési költséget.
 • Az Amazon után hamarosan további online áruházak is elérhetők lesznek
 • 4% visszatérítés bitcoinos fizetés után, bitcoinban. Ez több, mint az általunk is ajánlott brókerek kezelési költségei, tehát Amazonos vásárlás esetén keresni is lehet a bővítmény használatával.

A fent linkelt lightningos bemutatón kívül a projekt YouTube csatornája nem túl bizalomgerjesztő, bár a TechCrunch cikk szerint mindössze három fős a fejlesztőcsapat, úgyhogy egyelőre ez nem perdöntő. Mivel a szolgáltatásért nem számolnak fel kezelési költséget, egyelőre nem tiszta, hogy a cég bevételei honnan szármáznak majd.

Használtnád a Moon-t vagy valamilyen harmadik fél beépülő megoldását kriptós fizetésre?

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

 • - forintod vagy euród van
 • - banki átutalással szeretnél fizetni
 • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

 • - bankkártyával szeretnél fizetni
 • - nem probléma az angol nyelvtudás
 • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel