A világ legnagyobb bitcoin bányáját nyitja Texasban a Bitmain

spot_img

Egy 2008-ban bezárt alumíniumkohóban rendezkedik be a kínai Bitmain Texasban. A világ legnagyobb kriptopénz bányászati hardvergyártója, ráadásul a hozzá köthető poolokon keresztül a bitcoin bányászat 50%-át felügyeli.

Azért a texasi Rockdale egy évtizede üresen álló gyárterületét választották, mert a megyétől remek adókedvezményt kaptak, Texasban pedig az USA-ban az egyik legkedvezőbbnek számító energiaárakkal dolgozhatnak. A

Nagy buli lehetett a megnyitón. A helyi beszámolók alapján a lakosok nem teljesen értik, hogy mivel foglalkozik az üzem, dehát nem is számít, ha munkahelyeket teremt.

A cég blogbejegyzése szerint 2018-ban kezdték meg egy 25 MW kapacitású bánya építését, melynek sikeres tesztje után most folytatják egy 50 MW-ra történő bővítéssel. A tervek szerint egészen 300-ig fogják bővítik a létesítményt a következő években, ezzel a világ legnagyobb bitcoin bányája lesz. A korábbi alumíniumkohóban 1000 ember dolgozott, ma 50-en felügyelik 0-24 órában zúgó gépeket. A helyiek nem is teljesen értik, hogy hogy lehet ez ipar, mikor nem hagyja el semmi az üzemet.

Az egész hírben a legfontosabb információ, ami miatt érdemesnek találtam megosztani, az az, hogy a Bitmain a beruházás megtérülésével kapcsolatban nem ma és nem a jövő hónapban érdeklik őket az árfolyamok, hanem három év múlva. A beruházás költsége egyes számítások szerint százmillió dollár körül lehet az 50 MW-os kapacitásra csak a hardvert tekintve. Amit ugye ők maguk gyártanak.

Nem csak a kínaiak aktívak, az utóbbi napokban újabb csúcsot ért el a hálózat teljes számítási kapacitása a BTC árfolyam beszakadása ellenére. A 2017-es csúcskor látott érték közel 8-szorosán járunk:

Igyekeznek minél több bitcoint begyűjteni a 2020 április-májusi felezésig. De mi történik vajon addig az árfolyammal?

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img