Az angolok 5,3%-a birtokol kriptopénzt, sokan vennének

spot_img

Időről-időre kutatások készülnek világszerte a kriptopénz birtoklás – pillanatnyi – helyzetét felmérendő, így tett nemrég a CryptoRadar is, Angliára fókuszálva nézték meg, hogy hányan mondhatják el magukról a szigetországban, hogy bizony rendelkeznek – némi – kriptopénzzel.

Mintegy 2500-an vettek részt a felmérésben, nem titok, hogy egész egyszerűen a Google Survey eszközét használták, a megkérdezettek 18 és 65 év közöttiek, nők és férfiak egyaránt. Ahogy az az alábbi ábrán is látható, a következő, egyszerű kérdéseket tették fel az Anglia minden szegletéből érkező felhasználóknak:

  • Nincs bitcoinom, nem is tervezem, hogy vegyek.
  • Még sosem hallottam a Bitcoinról.
  • Nincs bitcoinom, tervezem, hogy veszek.
  • Van némi bitcoinom, nem tervezem, hogy veszek.
  • Van némi bitcoinom, tervezem, hogy veszek.
A kutatás eredményei.

Pestiesen szólva van még hova fejlődnünk, hiszen a “nincs bitcoinom, nem is tervezem, hogy veszek” opciót választók toronymagasan, 76,6%-al vezetik a mezőnyt, a “még sosem hallottam a Bitcoinról” opció aránya is magas, 20,3%. 6,3%-al képviseltetik magukat azok, akiknek még nincs bitcoinja, de tervezik, hogy vásárolnak, 3,3% azok aránya, akiknek már van, de nem terveznek újabb vásárlást, végül 2%-al kullognak a mezőny végén azok, akiknek van bitcoinja, és szeretnének is még vásárolni.

A kutatást bemutató cikk hozzáteszi, hogy az elutasító mentalitásban minden bizonnyal közrejátszik a Brexit körüli bizonytalanság, és a globális gazdaság általános kihívásai. A bitcoin erősen volatilis eszköz, nem csoda, hogy kevesen szavaznak neki bizalmat.

A teljes csoport 6,8%-a nyilatkozott úgy, hogy nem rendelkezik bitcoinnal, de venne, ha a kor, és nemek szerinti szűrőket is figyelembe vesszük, akkor máris 8,9%-ra ugrik az arány a 35-44 évesek körében, a férfiakra szűrve pedig már 11,8%-nál járunk.

A kor kapcsán logikus magyarázatnak tűnik, hogy ez a korcsoport már stabil karrierrel rendelkezik, éppen ezért van “fölösleges”, legalábbis befektetésre váró pénzük, a férfiak pedig általában nagyobb kockázattűrő képességgel rendelkeznek, mint a hölgyek.

A már rendelkezem bitcoinnal, és nem tervezem, hogy vásároljak választ adók száma is több mint a duplájára nő, 2%-ról 4,5%-ra, ha a férfiakat vizsgáljuk kizárólag, illetve ugyanez az érték 3,5%-ra nő, ha a 35-45 közötti korosztályt vizsgáljuk.

Aki szeretné a kutatás – némiképp – mélyebb részleteit is átolvasni, annak például a vizsgált csoport pontos összetételét bemutató táblázatért erre tessék.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img