Kombiné, kombiné: nemrég még lakodalmas rockkal kereste a kenyerét a legújabb Satoshi-imitátor

Megosztom

A hétvége során egy újabb ál-Satoshival lettünk gazdagabbak. Egy las vegasi kriptós konferencián, egy bizonyos Joerg Molt állította magáról, hogy részt vett a Bitcoin megalkotásában. A német úr szájából az is elhangzott, hogy 250 000 BTC-vel rendelkezik.

A kriptós közösség természetesen nem hagyta szó nélkül a dolgot. Valaki már rögtön a beszéde után megkereste őt:

“Ez a srác egy kurva csaló. Ne…ne fordulj el. Ez az ember nem Satoshi. Bár ezt hazudja magáról, de egyszerűen csak egy csaló. Nincs helyed közöttünk, húzz el innen!” – Molt erre visszakiabál neki, majd leveri a srác sapkáját, akit végül a szervezők szólítanak fel a távozásra.

Ezzel egy időben az interneten is beindult a kutatómunka és alig pár nap alatt el is készült az ál-Satoshi valódi kilétét felfedő honlap, ahonnan megtudhatjuk, hogy Molt-nak korábban még számítógépe sem volt, így aligha lehetett egyike a Bitcoint létrehozó személyeknek.

Joerg Molt (korábbi nevén Jörg Ötl) 1972-ben született, és fiatal korában a német katonaságnál szolgált, amíg 1995-ben el nem bocsátották onnan. Ezt követően hol irodistaként dolgozott, hol munkanélküli volt, majd a kétezres években lemezlovasnak állva Dj Örtl,  Deejay Molt és DJ Sunlove néven kezdte el pörgetni a lemezeket. A 2010-es években tagja volt a lakodalmas rockot játszó Trio Gnadenlos nevű zenekarnak is.

Egy unatkozó milliomos? Amennyiben igaz lenne a 250 000 BTC-re vonatkozó állítása, a fenti kép elkészültének idején Joerg Molt már 100 millió dolláros vagyonnal rendelkezett volna

A csalóról az ismert Bitcoin szakértő, Andreas Antonopoulos is közzétett egy figyelmeztetést, egy régebbi rendezvényen ugyanis egy közös fotó készült róluk, amivel Molt bizonyos körökben bennfentesként próbálhatta meg feltüntetni magát.

https://twitter.com/aantonop/status/1191007637355323392?s=20

“Amikor egy rendezvényen valaki megkér, hogy csináljunk egy közös képet, mindig igent mondok, de ez nem jelenti az, hogy a barátom lenne az illető. Ha ez az ember rám hivatkozva keresne meg bárkit, ne higgyetek neki. Ez egy csaló.” – írta Antonopoulos.

És ha mindez még nem lenne elég, azt is sikerült kideríteni, hogy a mostanra milliárdos férfi évek óta nem fizet gyerektartást. Egy még tavaly feltöltött videóban az ex-felesége beszél arról, hogy Molt legalább 6 embernek tartozik és két gyermekének neveléséhez sem járul hozzá anyagilag.

A videó szerint a Satoshi School nevű cégével kriptopénz oktatást vállaló férfi, a white paper 11 évvel ezelőtti megjelenésekor még saját számítógéppel sem rendelkezett.

Ha hiteles forrásból szeretnél kriptopénzt vásárolni, próbáld ki a Coinmixed oldalát.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel