Kombiné, kombiné: nemrég még lakodalmas rockkal kereste a kenyerét a legújabb Satoshi-imitátor

spot_img

A hétvége során egy újabb ál-Satoshival lettünk gazdagabbak. Egy las vegasi kriptós konferencián, egy bizonyos Joerg Molt állította magáról, hogy részt vett a Bitcoin megalkotásában. A német úr szájából az is elhangzott, hogy 250 000 BTC-vel rendelkezik.

A kriptós közösség természetesen nem hagyta szó nélkül a dolgot. Valaki már rögtön a beszéde után megkereste őt:

“Ez a srác egy kurva csaló. Ne…ne fordulj el. Ez az ember nem Satoshi. Bár ezt hazudja magáról, de egyszerűen csak egy csaló. Nincs helyed közöttünk, húzz el innen!” – Molt erre visszakiabál neki, majd leveri a srác sapkáját, akit végül a szervezők szólítanak fel a távozásra.

Ezzel egy időben az interneten is beindult a kutatómunka és alig pár nap alatt el is készült az ál-Satoshi valódi kilétét felfedő honlap, ahonnan megtudhatjuk, hogy Molt-nak korábban még számítógépe sem volt, így aligha lehetett egyike a Bitcoint létrehozó személyeknek.

Joerg Molt (korábbi nevén Jörg Ötl) 1972-ben született, és fiatal korában a német katonaságnál szolgált, amíg 1995-ben el nem bocsátották onnan. Ezt követően hol irodistaként dolgozott, hol munkanélküli volt, majd a kétezres években lemezlovasnak állva Dj Örtl,  Deejay Molt és DJ Sunlove néven kezdte el pörgetni a lemezeket. A 2010-es években tagja volt a lakodalmas rockot játszó Trio Gnadenlos nevű zenekarnak is.

Egy unatkozó milliomos? Amennyiben igaz lenne a 250 000 BTC-re vonatkozó állítása, a fenti kép elkészültének idején Joerg Molt már 100 millió dolláros vagyonnal rendelkezett volna

A csalóról az ismert Bitcoin szakértő, Andreas Antonopoulos is közzétett egy figyelmeztetést, egy régebbi rendezvényen ugyanis egy közös fotó készült róluk, amivel Molt bizonyos körökben bennfentesként próbálhatta meg feltüntetni magát.

“Amikor egy rendezvényen valaki megkér, hogy csináljunk egy közös képet, mindig igent mondok, de ez nem jelenti az, hogy a barátom lenne az illető. Ha ez az ember rám hivatkozva keresne meg bárkit, ne higgyetek neki. Ez egy csaló.” – írta Antonopoulos.

És ha mindez még nem lenne elég, azt is sikerült kideríteni, hogy a mostanra milliárdos férfi évek óta nem fizet gyerektartást. Egy még tavaly feltöltött videóban az ex-felesége beszél arról, hogy Molt legalább 6 embernek tartozik és két gyermekének neveléséhez sem járul hozzá anyagilag.

A videó szerint a Satoshi School nevű cégével kriptopénz oktatást vállaló férfi, a white paper 11 évvel ezelőtti megjelenésekor még saját számítógéppel sem rendelkezett.

Ha hiteles forrásból szeretnél kriptopénzt vásárolni, próbáld ki a Coinmixed oldalát.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img