Cash App: Dupla annyi új bitcoin befektető, mint egy éve

spot_img

Újabb részletes befektetői levélben számolt be, ezúttal 2019 harmadik negyedévi eredményeiről a Twitter alapító-vezérigazgatójának fizetési szolgáltató cége, a Cash App alkalmazást is fejlesztő Square. A Square egyszerűbb bank-és hitelkártya elfogadást kínál: intuitív szoftverrel, saját, tabletbe vagy telefonba dugható kártyaolvasó célhardverrel és átláhatható árszabással tarolta le az amerikai kis-és középvállalkozások fizetési piacát.

A Cash App bevételei egy év alatt 44%-kal nőttek, a nyereségük (29m USD) pedig 30%-kal lett magasabb. Az alkalmazásban összesen 148 millió dollárért vásároltak bitcoint, az értékesítésen negyed év alatt kettő millió dolláros profitjuk volt, amelynél fontosabb az, hogy olyanokat behúznak az appra, akik egyébként nem használnák őket fizetésre vagy pénzküldésre. A mi szempontunkból a legfontosabb mérőszám az, hogy egy év alatt megduplázott az appban első alkalommal bitcoint vásárlók száma.

A kriptopénzek továbbra sem jelentik a Cash App fókuszát. Október vége óta mobilos befektetési szolgáltatássá váltak, a felhasználók akár egy dollárért is tudnak töredék részvényeket vásárolni a felületen. Mindezt teljesen ingyenesen, nincsen semmilyen tranzakciós költség. A befektetők új generációjának már nem hogy bankfiókokba nem kell mennie a befektetési ügyeinek intézéséhez, de akár minimális megtakarítás mellett, másodpercek alatt lehetnek tulajdonosok olyan cégekben, melyek megmozgatják a fantáziájukat:

https://twitter.com/CashApp/status/1187398790929682434

Adja magát a kérdés, hogy mi értelme van pár dollárokat befektetgetni. Az, hogy az ember hozzászokik a befektetői mentalitáshoz, másrészt a sok kicsi, főleg hosszú távon, sokra megy. És minden esetben sokkal többre megy, mint 0.01%-ért a netbankban lekötni vagy a párna alá rakni, hogy az infláció miatt garantáltan évi 3%-kal csökkenjen az értéke.

Az utóbbi hónapokban alaposan felfordult az online brókerek világa. Először az amerikai Charles Schwab törölte el a bevételeinek néhány százalékát jelentő tranzakciós illetéket, válaszul a Robinhood tőzsdei alkalmazás óriási sikerére. A többi jelentős piaci szereplő, mint a nálunk is néha szereplő TD Ameritrade, ETrade és Fidelity pedig nem tudott mást csinálni, mint szintén nullázni a vásárláskor és eladáskor felszámolt akár 5-10$ fee-t. A befektetők nagyon jól jártak, a cégek kevésbé. Az, hogy egyre több innovatív szolgáltatónak érhetők el a kriptopénzek, fontos az eszközosztály legitimációjának erősítéséhez, és remek lehetőséget biztosít a felhasználók számára a diverzifikációra. Magyarországon a Revolutban már lehet kriptopénzek árfolyamára fogadni, az amerikai online brókerek hazai megjelenésére azonban egyelőre várnunk kell.

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img