Nógrád megyéből még soha, senki sem keresett az Ethereum kifejezésre

spot_img

Megnéztük, hogy miként “teljesít” hazánk a Google keresések tekintetében, legalábbis akkor, ha kriptopénzekről van szó. A Google Trends eszköze könnyen használható, és valóban informatív, olyannyira, hogy egyes kutatók szerint még akár járványok kitörését is előre lehet jelezni egész egyszerűen azzal, ha megnézzük, hogy hol, és mennyien keresnek rá bizonyos tünetekre.

Az mindenesetre biztos, hogy sokat elmond az emeberek érdeklődéséről az, hogy mire keresnek, különösen hasznos lehet ez, ha egy új terület iránti érdeklődést próbáljuk felmérni. Bővebb bevezető helyett lássuk, hogy az egyes kriptopénzek nevére, illetve a területhez kötődő fontos fogalmakra melyik megyéből, és hányan kerestek az elmúlt évek során.

Az egyéni időtartomány beállítással meggyűlt a bajunk, nem akarta elfogadni a kívánt beállításunkat a Google Trends, így minden vizsgált kulcsszó kapcsán a maximális, 2004-ig visszanyúló időtartamot mutatjuk be.

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Bitcoin Cash

Kriptovaluta bányászat

Mindezek alapján a kriptopénzek iránti hazai érdeklődés finoman szólva is csekély, számos olyan régiója van az országnak, ahol az olyan alapvető kifejezésekre, mint a bányászat még soha, senkinek sem jutott eszébe keresni. Tény és való, a bányászat egy “szakmaibb”, tudásintenzívebb terület, inkább szakmai fórumokon cserélnek információt az érdeklődők, talán kevésbé része a mainstream érdeklődésnek.

Az viszont, hogy egy olyan meghatározó kriptopénz, mint a litecoin az ország jelentős részén még senkinek sem “jutott eszébe”, legalábbis nem indított keresést erre a kulcsszóra jól jelzi: a terület egésze nagyon fiatal, és ismeretlen még Magyarországon.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img