Cardano: érdemes lesz részt venni a staking tesztelésében

spot_img

A Cardano vezetője egy élő Youtube közvetítés során árulta el, hogy néhány napon belül sor kerülhet a stake-elés indulása előtti egyik utolsó nagy tesztelésre.

Mint Charles Hoskinson elmondta, az ADA csapata gőzerővel dolgozik a proof-of-stake protokollra való átállást lehetővé tevő Shelley-n, így hamarosan végső formát ölthet a staking pool-ok indítását lehetővé tevő alkalmazás is. A következő hetekben a cél a teszthálózat stabilitásának biztosítása lesz és hogy kipróbálják a POS-ra való átállást lehetővé tevő snapshot, vagyis blokkláncról készített pillanatfelvétel elkészítését is.

Egy megadott időpontban minden Daedulus és Yoroi walletben tárolt ADA tokent át fognak másolni a teszthálózatra, ahol a felhasználóknak már lehetőségük lesz a staking poolokhoz való csatlakozásra. Annak ellenére, hogy ez még csak egy teszt blokklánc lesz, a stake-elés tesztelése során megszerzett tokeneket át lehet majd vinni a később induló éles hálózatra is. A fejlesztők ezzel szeretnének minél több embert arra ösztönözni, hogy még a tényleges indulás előtt kipróbálják a Shelley működését és jelezzék feléjük az esetleges hibákat.

A teszthálózat indulásához szükséges pillanatfelvétel főpróbáját jövő héten kedden (november 14) fogják megtartani, bár Hoskinson hozzátette, hogy az időpont változtatásának a jogát fentartják. Ha a próba sikerrel zárul, akkor pár hétre rá kerülhet sor az igazi teszthálózat indulására, majd ezt követheti a Shelley főhálózatának tényleges indulására.

Fontos, hogy akik már a teszthálózaton is részt vennének a stake-elésben, csak a fentebb említett walleteket használva lesznek jogosultak a teszt tokenekre. A Ledgeren és tőzsdéken elhelyezett ADA-k után nem fogják jóváírni ezeket. A becslések szerint évente 3-12%-os megtérülésre számíthatnak azok, akik egy staking poolban helyezik majd letétbe a tokenjeiket.

Az ADA grafikonjára pillantva azt láthatjuk, hogy annak 2018 januárja óta tartó esését augusztusban mintha elvágták volna. Az elmúlt három hónapban oldalazó mozgást végző Cardano jelenleg éppen a 100 napos mozgó átlag vonala alatt/fölött mozgolódik néhány satoshival, ami középtávon kedvező előjel lehet.

Utoljára 2019 elején láthattunk hasonló viselkedést a tokentől, amit egy közel 80%-os emelkedés követett, a kereskedőknek ezért érdemes lehet felvennie a figyelő listájukra az ADA-t. Szeptemberben Discord csatornánkon Cointhunter például közel 50%-os profitot könyvelhetett el, miután a Bitmexen jól sikerült elkapnia a Cardano kilengését.

Ha szeretnétek követni Cointhuntert, csatlakozzatok Discord csoportunkhoz, vagy próbáljátok ki Kereskedési Tippek szolgáltatásunkat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img