Bakkt: letéti szolgáltatást indít egy kiélezett piacon

spot_img

Letéti szolgáltatást indít a Bakkt, az Intercontinental Exchange kriptopénzes derivatívákkal foglalkozó vállalata. 

Az intézményes befektetőket célzó letéti szolgáltatás elindulását hétfőn jelentették be, miután a New York állambeli Pénzügyi Szolgáltatások Minisztériuma zöld utat adott a tervnek.

A Bakkt már rendelkezik azzal az infrastruktúrával, ami garantálja a kriptopénzek biztonságos tárolását: a határidős szerződések teljesítéséhez is használt bitcoinokat a Bakkt Warehouse-ban tárolják, ennek a kapuit nyitják majd meg egy letéti szolgáltatás keretében. Azt is elárulták, hogy első körben az ismert kriptopénzekkel foglalkozó befektetési alapokat célozzák majd: a Galaxy Digitalt, a Tagomit, vagy a Pantera Capitalt.

A bizalom növelésére a Bakkt a letéti szolgáltatás őrzésére 24 órás monitorozást, fegyveres őrséget és ügyeleti rendszert rendel. A letétek biztosítására – egy egyelőre ismeretlen biztosítási társasággal karöltve, 125 millió dolláros biztosítása csomagot készített.ú

A letétkezelők között a Coinbase Custody vezeti a versenyt: a 2018-ban indult szolgáltatás rendelkezik a legszélesebb ügyfélkörrel és összesen 7 milliárd dollár értékű digitális vagyont kezel. Októberben lépett erre a piacra a Fidelity Digital Assets is, most pedig a Bakkt szeretné kihasítani a saját részét a tortából. 

/theblock/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img