Ukrajnában jövőre már törvény fog kötelezni a kriptopénzek bevallására

spot_img

2020. január 1-től törvény fog kötelezni minden ukrán lakost arra, hogy bevallja mennyi kriptopénzzel rendelkezik. A 140-IX. jogszabály az értéktárolás eszközeként ismeri el ezeket a pénzügyi eszközöket, ami által alkalmasnak tartja őket arra, hogy pénzmosásra vagy terrorizmus finanszírozására legyenek felhasználhatóak. A potencionális veszélyek miatt, jövőre már a kriptovalutákra is érvényesek lesznek az ezek korlátozását célzó intézkedések.

A kriptókra való kiterjesztés mellett, más pontokban is bővültek a jogszabályok. A korrupció visszaszorítása érdekében definiálták a “közeli hozzátartozó” kifejezést is, így jövőre az állami alkalmazottaknak nem csak az egyéni, de az ebbe a kategóriába eső személyek vagyoni helyzetéről is nyilatkozatot kell majd kiállítaniuk. Ez azt jelenti, hogy többé nem lehet majd trükközni a családtagok nevére átírt vagyonelemekkel és egy esetleges vizsgálat során a kriptopénzek esetében sem jelent majd kibúvót, ha valaki mondjuk arra hivatkozik, hogy azt a kiskorú gyermeke kereskedte össze, vagy vásárolta a zsebpénzéből a szülők tudta nélkül. Még akkor sem, ha külön háztartásban élnek.

A törvények betartatásában problémát okozhat, hogy az országban jogilag még nincs meghatározva a kriptopénz szó jelentése, ugyanakkor nemrégiben a Binance kötött egy olyan együttműködési megállapodást Ukrajna Információs Minisztériumával, hogy segédkezni fog a megfelelő törvényi háttér kialakításában.

Ukrajna: 5%-os adó jöhet a kriptós bevételek után

Korábbi hírek szerint Ukrajnában viszonylag kedvező, 5%-os kulccsal lehet majd adózni a kriptovalutákból származó bevételek után és belátható időn belül legálissá és szabályozottá válhat ezek bányászata is. Korábbi közvélemény-kutatások alapján, az ukrán lakosság 13%-a rendelkezhet kriptopénzekkel.

Ha bitcoint szeretnél vásárolni, próbáld ki a magyar Coinmixed oldalát.

CoinMixed

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img