A Binance szerint a HODL a legjobb stratégia

spot_img

A Binance a központi üzleti tevékenysége -core business- mellett kutatással is foglalkozik, persze nagy kérdés, hogy az eredményeik, pontosabban a divízió egészének létezése mennyire marketing, és mennyire tudományos célú. Fogadjuk el, hogy Binance Research néven, önálló Twitter csatornán teszik közzé gondolataikat, ez történt most is, a HODL stratégiája került szóba:

2013. májusától mostanáig tekinti át a megosztott oszlopdiagram a BTC árát, az éves, átlagolt napi megtérülésekről van szó. Az ábra tartalmaz egy reklámszlogennek is alkalmas mondatot, miszerint a bitcoin előnyös oldala csak az év néhány napján mutatkozik meg, a kimaradás fájdalmas lehet.

Narancssárgával jelölték a HODL megtérüléseket, szürkével az “elszállt” megtérüléseket, amikből nem részesülhettek azok, akik kiszálltak. Minden napot együttvéve 220%-os hozamról van szó, a tíz legjobb nap “kivételével” ez az érték 70%-ra esik, ha a legjobb húsz napról maradtunk le, akkor máris “csak” 70% a hozamunk.

A legjobb harminc nap elvesztegetésével még mindig nyerőben lehettünk, ebben az esetben azonban már 34, a legjobb 40 elszalasztásával már 18, a legkedvezőbb ötven napból való kimaradás esetén már 1% a megtérülésünk.

Az internetek népe sietve hozzátette, hogy mindez szép és jó, azonban ha péládul 2018 január 6-án nem adtunk el, akkor bizony “kimaradtunk” a legnagyobb havi esésből, 65%-os zuhanásról van szó, amit ráadásul további esés(ek) követtek, összesítésben 85%-os veszteséget elérve.


Arról nem is beszélve, hogy a fentiek teljesüléséhez nem mindegy, hogy mikor szálltunk be, ha Satoshi unokaöccseként 2009-ben kaptunk százezer bitcoint, amivel azóta sem tettünk semmit, akkor óriási nyerőben vagyunk, azonban ha a 2017-es bullrun során beleestünk a FOMO hibájába, akkor most, két év múltán sem biztos, hogy megtérült a veszteségünk.

Te mit gondolsz?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img