Crypto.com: beépített tőzsde és közelgő európai bevezetés

spot_img

Korábban már többször is foglalkoztunk a Crypto.com-mal, ami amellett, hogy egy VISA kompatibilis bankkártyával teszi lehetővé a kriptovaluták elköltését, több más pénzügyi szolgáltatást is kínál. A Crypto.com vezetője a CoinMarketCap múlt heti konferenciáján jelentette be, hogy az alkalmazásba hamarosan megérkezhet az alkalmazásba integrált tőzsde is, aminek kapcsán egy interjú is készült vele.

Crypto.com: már megtakarításra ösztönöz a kriptós költések megkönnyítésére létrehozott alkalmazás és bankkártya

Milyen rétegből kerülnek ki a Crypto.com felhasználói?

A kártya jelenleg Szingapúrban és 49 amerikai államban érhető el, illetve nemrégiben jelentettük be azt is, hogy zöld utat kaptunk az európai bevezetésre. A jelenlegi felhasználóbázisunk nagyjából egymillió fő lehet. Ebből 30% származikaz USA-ból, 25%-ot pedig a már előregisztrált európaiak tesznek ki. A maradék pedig az ázsiai régióból származik. Ügyfeleink többsége 25-35 év közötti férfi.

A Crypto.com alkalmazásban már elérhető a SEPA be- és kifizetés funkció

Mik a Crypto.com fő bevételi forrásai?

Az alkalmazásunk segítségével 50 féle coint lehet megvásárolni, egymás között cserélgetni, vagy fiat pénzre átváltani. Ezekért a műveletekért nem számolunk fel külön jutalékot, de a vételi és eladási árak közötti különbség (spread) 0.08% és 0.25% között alakul, ami a mi nyereségünk. Úgy gondolom, hogy ez egy elég versenyképes díjszabás.

Ezen felül különböző szolgáltatásokat is igénybe lehet venni nálunk, például azonnali kölcsönöket és kamatozó megtakarítási formákat biztosítunk.

Hogyan tudjátok növelni a felhasználóitok számát?

Olyan szolgáltatásokat nyújtunk, amik valós problémákra adnak megoldásokat és amikért megéri minket választani egy hagyományos bank helyett. A bankkártyánkat használók például 5%-os visszafizetést (cashback) kapnak vissza minden lebonyolított tranzakció után, a megtakarítási számláink pedig 6-8, de olykor akár 12%-os kamatokat garantálnak.

Ezek pénzügyileg elég ösztönzőek lehetnek, de a felhasználóink nagy részét szájhagyomány útján szerezzük, amikor egy ismerősük ajánlja nekik, hogy próbáljanak ki minket.

Szóval a Crypto.com tényleg olyan, mintha a telefonom lenne a saját bankom?

Egy teljesen működőképes termékről beszélünk. Szétnézhetsz a teljes kriptopiacon, nincsen hozzánk hasonló. A célunk egy egész gazdasági rendszer felépítése. Ha érdekelnek a kriptopénzek, hamarosan mindent megkaphatsz tőlünk, amire csak szükséged lehet: vásárlási lehetőséget, fizetési rendszert, befektetéseket, vagy akár a kereskedést.

Mi a helyzet a szabályozással? 

Azon vagyunk, hogy az USA minden tagállamban megszerezhessük a működéshez szükséges engedélyeket. Jelenleg bankokkal kötött megállapodások útján működünk, de a 2020-as évünk arról fog szólni, hogy világszerte beszerezzük a szükséges licenszeket.

Mi lesz a Crypto.com-mal 12 hónap múlva?

Ha eljön a következő bull run, ami a piac ciklikussága alapján előbb-utóbb be fog következni, akkor azok a piaci szereplők fognak majd a legjobban teljesíteni, akik képesek voltak egy egész ökorendszert felépíteni maguk köré és széleskörű szolgáltatásokat tudnak majd kínálni az ügyfeleik számára. 

A belépés erre a területre egyre nehezebb lesz. Egy új szereplőnek egyre több engedélyt kell beszereznie már ahhoz is, hogy egyáltalán elindulhasson és ez egyre több pénzbe is kerül.

Miközben technikailag egy új coin létrehozása még sohasem volt ennyire egyszerű, egy olyan coin elindítása, ami érdekli is az embereket szintén egyre nehezebb lesz. Mi olyan alapvető jogokért harcolunk, mint a saját pénzünk feletti kontroll megtartása és a személyes adatok védelme. Ezek a céljaink, ezt akarjuk elérni ebben az iparágban.

Bár az interjúban nem esett túl sok szó az induló váltóról, a jelenleg béta állapotban futó tőzsdén az alábbi jutalékszintekkel lehet majd számolni, amit a Crypto.com egyik tokenjének, a CRO-nak a stake-elésével lehet majd tovább csökkenteni (1 CRO jelenleg 0.035 dollárba kerül).

Mind a CRO, mind a Crypto.com másik tokenje, az MCO elérhető a Binance kínálatában. Aki szeretne magának igényelni egyet a cég kártyáiból, az az alkalmazást letöltve tudja leadni a rendelését. Android, iOS

Mától Magyarországon is elérhető a Coinbase Visa kompatibilis bankkártyája

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img