Ilyen gyorsan még biztosan nem adtál fel trade-et

spot_img

A CFD kifejezés a ‘contract for difference’ rövidítése. Egy olyan befektetési eszközt jelöl, amely egy másik eszköz árfolyamát követi. A CFD-k derivatív eszközök, vagyis nem kell ténylegesen megvennünk az adott értékpapírt, elég ha az árfolyam változásának vagyunk kitéve: a szerződés lezárásával a bróker kifizeti nekünk a nyereséget vagy mi fizetjük ki neki a veszteségünket. A CFD brókerek magas tőkeáttétre adnak lehetőséget, emellett profitálhatunk az árfolyamok emelkedéséből és eséséből is.

SimpleFX egy 2014 óta működő bróker és tőzsde, ahol az ismertebb kriptopénzek mellett hagyományos valutákkal, piaci indexekkel, részvényekkel, árucikkekkel és nemesfémekkel lehet CFD formában kereskedni.

Mindezt nagyon egyszerűen: a SimpleFX fő húzóereje az egyszerű és gyors kezelőfelület, amit te is kipróbálhatsz, anélkül, hogy regisztrálnod kelljen. Ha a Binance-en fel tudsz adni egy tradet, akkor itt is gond nélkül menni fog. A Binance-el ellentétben a stop-loss és a take profit szintet egyszerre, a trade feladásának pillanatában is beállíthatod. Azok árszintjét tudod mozgatni a grafikonon is úgy, hogy fel- vagy lehúzod azokat.

Kriptók…

A SimpleFX-en a következő kriptopénz párok érhetőek el:

BTCUSD, ETHUSD, BCHUSD, ETCUSD, LTCUSD, XRPUSD

…és hagyományos piacok:

Ha érdekelnek a hagyományos pénzügyi piacok, egy CFD bróker pont jó arra, hogy belekóstolj ebben a világba. A SimpleFX-en megtalálhatóak a fontosabb devizapárok, többek között az EURHUF és az USDHUF is.

A nagyobb amerikai, európai és ázsiai indexekhez is hozzáférhetsz. Emllett négy darab nemesfém CFD-je érhető el, ezek az arany, az ezüst, a palládium és a platina.

Ha a nyersanyagok érdekelnek, az olaj és a földgáz árfolyamain tudod tesztelni kereskedői képességedet.

Quick trade

A SimpleFX-nek célja volt, hogy az egyszeri felhasználó a lehető leggyorsabban és legegyszerűbben tudjon pozíciót nyitni. Ez az ismert CFD brókerek által használt MT5 felületen a megszokott módon, jobbklikkel is működik. De ami fontosabb, hogy ezen kívül bekapcsolható egy quick trade funkció, amivel még gyorsabban betehetjük ordereinket.

Ez mobilon úgy néz ki, hogy egy balra, ill. jobbra húzással, majd egy megerősítéssel pár másodperc alatt berakhatunk egy market ordert.

quick trade: a SELL vagy BUY gombok elhúzásval egy pillanat alatt megteheted a kereskedést. Megerősítő képernyőt is kapsz.

Regisztráció nélküli kipróbálási lehetőség

A quick trade-et és az egész kezelőfelületet anélkül is kipróbálhatod, hogy regisztrálnod kellene. Ebben az esetben limitáras ordereket nem, de market ordereket fel tudsz adni és közelebbről megismerheted a tőzsdét.

Kipróbálásra 10 000 dollár játékpénzt kapsz. Ha regisztrálsz, akkor BTC és USD játékpénzzel is kipróbálható lesz a platform. Ha még nem trédeltél tőkeáttételes platformon, ez egy kiváló alkalom arra, hogy elkezdd és megismerkedj a fedezet (margin) fogalmával.

Trade megnyitása desktopon

A margin kereskedés egy olyan kereskedési típus, melynek során nem szükséges a teljes pozíció méretével megegyező összegű egyenleggel rendelkezned. Pl. egy 1:100-hoz jelölésű tőkeáttételnél úgyis vehetsz 100 dollárnyi BTC-t, hogy 1 dollárt raktál le fedezetbe.

500x

A platformon 500:1-hez tőkeáttétel érhető el. Ennek a beállítását hiába keresnénk a trade feladás ablakban, ezt csak a számlánk beállítása alatt érhetjük el. Ha pl. dollár számlánkat 3:1-hez tőkeáttételre állítjuk, onnantól kezdve minden trédet így fog feladni és ehhez igazítja majd a fedezeti követelményünket is a tőzsde.

A követelmények táblázata:Ha 5000 dollár alatt van az egyenleged, akkor 1:500-ig is viheted a tőkeáttételt. (A) Ha 5001 és 7000 dollár között vagy, maximum 1:400-ra rakhatod a leveraget (B). Így tovább a (C) és (D) sorban. Minden esetben igaz, hogy a tőkeáttétel mértékét alacsonyabbra is rakhatod.

A leverage megváltoztatásával veszélybe kerülnek a nyitott pozíciód is, hiszen megnövekedik a fedezeti követelmény, majd a pozíciók is zárásra kerülhetnek így ezzel bánj nagyon óvatosan.

A SimpleFX egy jól használható és gyors mobilos felülettel is rendelkezik. A legjobb benne, hogy böngészőből is simán kezelhető, nem kell, hogy egy alkalmazás foglalja a helyet a telefonunkon és nem vagy a monitor elé ragasztva egy sötét szobában.

A demó verzió regisztráció nélkül is kipróbálható. Ismerkedj meg a CFD-k világával a SimpleFX-en.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img