Meghalt a Dai, éljen a (Multi-Collateral) Dai

spot_img

Elindult a magyarra nehezen fordítható Multi-Collateral Dai stabilcoin éles üzeme – jelentette be a Maker Foundation tegnapi blogbejegyzésében. A mostani változásra 2017 óta készül a MakerDAO közössége, fontos mérföldkő ez a teljesen decentralizált működés felé. A változás lényege, hogy az új token kibocsátáshoz immár ethereum mellett BAT is, később pedig számos más kriptopénz és tokenizált vagyontárgy is használhatóvá válik letétként. A logó is változik, a kedves sárga drágakő helyett a kétszer áthúzott arany D-vel találhozhatunk innentől.

A korábban százmillió dollár értékben kibocsátott stabilcoin token tegnaptól SAI néven fut (így található meg a coinmarketcapen is), míg az új verzió elnevezése egyelőre általában MCD és DAI. A következő hónapokban, ahogy a tőzsdék, decentralizált pénzügyi platformok és az egyéni felhasználók is átállnak az új tokenre, úgy válik majd alapértelmezetté, hogy a DAI stabilcoin már az új verziót jelenti.

Azon felhasználók számára, akik tőzsdén kívül tárolják stabilcoinjaikat, előbb-utóbb érdemes megejteni az új verzióra váltást. Kizárólag a hivatalos oldalon kezdd meg a migrációt, számos kamu oldalról érkeztek hírek tegnap, melyek a felhasználók pénzére pályáznak. A Coinbase például már bejelentette, hogy támogatja az új tokent, ők automatikusan elvégzik az átállást, a felhasználóknak nincs dolga vele.

A MakerDAO hivatalos DAI migrációs portálja: https://migrate.makerdao.com/, csatlakozás MetaMask vagy Coinbase wallet segítségével.

Korábban ezt írtuk a Dai stabilcoinról: “A Maker platform célja és létezésének értelme, hogy okosszerződések és a Maker tokent tartó közösség döntéseinek segítségével folyamatosan 1$ körüli értéken tartsa a Dai stablecoin-t, ehhez pedig dollár helyett Ethereumot (ethert) tart letétben. Decentralizált, autonóm, stabil kriptopénz ERC-20 token formájában, ez a Dai. Valóban decentralizált, transzparens működése mellett az is nagy előny vele kapcsolatban, hogy a rendszer nem kötelezően a dollárhoz kapcsolt. Az USD esetleges összeomlása esetén más pénzhez vagy eszközhöz is kapcsolható.”

Bemutató: Maker és a Dai stablecoin

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img