A Coinbase 72 órás késleltetésétől nem kell tartanunk

spot_img

A Coinbase szolgáltatását számos kritika érte az elmúlt évek során, panaszok áradata jelent meg világszerte az ügyfélszolgálat elérhetetlensége, akár hosszú hetekig tartó válaszideje, és egyéb “sajátosságai” kapcsán. Az egyik legfontosabb vonatkozása egy kriptopénztőzsdének természetesen a ki- és beutalások időtartama, akár fiat pénzössegekről, akár kriptopénzekről van szó.

Az egyik gyakori, vissza-visszatérő kérdés a kriptopénzek kifelé, egy tárcába, vagy akár egy kriptopénztőzsdére történő tranzakcióját illeti, sokan írtak arról, hogy beláthatatlan a megérkezés.

Tény és való, akár 72 órát is kell várnunk hogy megérkezzenek kriptopénzeink, ennek azonban jó oka van. Miután túljutottunk a 2FA (kétfaktoros) azonosításon, megadtuk az SMS-ben érkező kódot, adott esetben egy új gépről belépve az autentikáció is megtörtént, eljutunk végre az úgynevezett Dashboardra, innen elérve a portfóliónkat már indíthatjuk is a coinokat.

Egy-egy küldéshez ismét SMS megerősítésre lesz szükségünk.

Ekkor jön a “feketeleves”, ugyanis egy újabb SMS, és egy email is tájékoztathat arról, hogy biztonsági okból három napnyi, azaz 72 órás késleltetésre került tranzakciónk. Két lehetőségünk van, vagy kivárjuk a három napot, vagy egy webkamerával készített fotóval igazoljuk a kilétünket, ezzel valamelyest meggyorsítva a folyamatot.

A fotóazonosítást tesztünk során nem próbáltuk, arra voltunk kíváncsiak ugyanis, hogy az a bizonyos 72 óra pontosan mennyi időt jelent a valóságban.

November 21-én, csütörtökön 19:30-kor indítottuk a kiutalást, innen kezdődött a várakozásunk, néhány LTC-ről, és alig valamicske BTC-ről volt szó.

Péntek koradélután még híre-hamva sem volt a coinoknak, de még 24 óra elteltével sem érkeztek meg. A következő nap, a szombat is “eseménytelenül” telt, ekkor sem érkeztek még meg, végül azonban vasárnap 20.00 után néhány perccel megnyitva a tárcát a “few seconds ago arrived”, vagyis néhány másodperccel ezelőtt megérkezett szövegű információ fogadott minket, az LTC, BTC, és a dollár összeg is tökéletesen stimmelt.

Ha 72 órás késleltetésről kapunk SMS, és email értesítést, akkor legyünk nyugodtak, könnyen lehet, hogy valóban három egész napot kell várnunk, de biztosan meg fognak érkezni kriptopénzeink.

A késleltetésnek egész egyszerűen az a célja, hogy ha nem a jogos tulajdonos, hanem egy illetéktelen indította az utalást, akkor legyen időnk arra, hogy felfüggesszük a tranzakciót, vagy akár az egész fiókunkat. A felfüggesztésre a késleltetésről tájékoztató SMS-ben érkező linken van lehetőségünk.

Bátran használjuk a Coinbase-t, lehet, hogy néha hosszasan kell várakoznunk, de biztosan megérkeznek kriptopénzeink.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img