Extrém félelem, a bitcoin most már biztosan halott /s

spot_img

Az utóbbi napokban a BTC árfolyama 6500$-os árfolyamig zuhant, utoljára 2019 májusában, fél évvel ezelőtt jártunk ezen a szinten. Az alternative.me Fear&Greed (Félelem és Kapzsiság) Indexének állásáról utoljára kettő hónapja számoltunk be, akkor 12-es értéken állt a mutató, mely extrém piaci pesszimizmusra utalt.

Nyíl mutatja az árfolyamot, ahol utoljára írtunk a piaci “extrém félelemről”

Az index 2018 februárja óta naponta szállítja az 5 tényező figyelembevételével készített jelzőszámát, mely segítségével képet kaphatunk a piac “érzelmi” állapotáról. A tartós “extrém félelem” a historikus adatok alapján egy-egy meredek esés végével vág egybe.

A mai napon az index értéke 17, napok óta az extrém zónában tartózkodik, ami tekintve a közösségi felületeken tapasztalható letargia hangulatot, az újabb kínai kavarást és a menetrendszerű “bitcoin halott” kinyilatkoztatásokat, nem is csoda. A fenti heti grafikonon is látható, hogy az utóbbi napok esése után megérkeztünk a június vége óta épülő csatorna aljához. A legutóbbi, témában írott bejegyzésünkben azt írtuk, hogy “az extrém félelem időszakok általában jó vásárlási lehetőséget jelentenek. Viszont nem jelentik azt, hogy innen nem mehetnek lejjebb az árfolyamok.” Így is történt: akkor egy hónap alatt 34%-os emelkedés következett. A mai napon az akkorihoz hasonlóak a körülmények: pesszimuzmus, túladottság (20 körüli az RSI a napos grafikonon) egy meredek esés után, ráadásul a piac további esésre számít.

A Google Trends adatai szerint a medve piac során átlagosnak számító alacsony szinten, a 2017 végi csúcs 9%-án jár az érdeklődés a globális bitcoin kereséseket tekintve. A látszólagos belső pánik és külső érdektelenség ellenére a legismertebb kriptopénz árfolyama még mindig több mint 100% pluszban jár az év elejéhez képest. A pesszimista forgatókönyv szerint, ha a mostani szint nem bizonyul tartós támasznak, úgy az 5800, majd 4900$-os szintek következhetnek, egyre mélyebben az akkumulációs zónában:

Forrás

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img