Mi tartoghat ez a hét a bitcoin számára?

spot_img

Régebbi cikkeinkben már többször is megemlítettük a Chicagói Kereskedelmi Tőzsde (CME) bitcoin piacra gyakorolt hatását.

A CME traderei határidős kereskedést folytatnak, ami lényegében azt jelenti, hogy fogadást kötnek arra, hogy egy előre meghatározott időpontban mennyi lesz majd a bitcoin árfolyama. Ezek az előre meghatározott időpontok mindig a hónap utolsó péntekét jelentik, a következőre pedig ezen a héten fog sor kerülni.

A lenti képeken a CME határidős bitcoin piacának zárási időpontjait láthatjátok. A fekete kép a 2018-as napokat ábrázolja, a világos hátterű pedig a 2019-es zárásokat jelöli.

TradingView 

Amint látható, a megjelölt dátumok környékén már többször történt jelentős elmozdulás az árfolyamokban, ami mögött sokak szerint a CME traderek machinációi állhatnak. Hogy mindez igaz-e vagy sem, azt persze nem tudhatjuk biztosan, de a hét második fele nem csak a határidős szerződések lejárta miatt lehet érdekes a számunkra.

Amerikában csütörtökön ünneplik a Hálaadást, ami sok ember számára a hosszú hétvége kezdetét is jelenti egyben, emiatt pedig a következő napokban kevesebben ülhetnek majd a gépeik előtt is a kriptopénzek ingadozásait követve. Mivel a globális forgalom tekintélyes részét az USA adja, a csökkenő volumen miatt a bitcoint is könnyebb lehet majd ezekben a napokban kimozdítani a helyéről, minderre pedig még rájátszhat az ugyancsak hétvégére eső fogyasztói ünnep, a Fekete Péntek is.

Ha kinéztetek magatoknak egy alacsonyabb szinten lévő beszállót, vagy éppenséggel egy Dead Cat Bounce-ra számítotok, akkor nem árthat már most beállítanotok a vételi/eladási megbízásaitokat, a fentiek tükrében ugyanis meglehet az esélye annak, hogy a következő napokban ismét egy gyors és heves elmozdulásnak lehessünk tanúi.

Mire számítasz, mi fog történni a hét hátralevő részében?

Eredmény

Betöltés ... Betöltés ...

Ha forintért szeretnél bitcoint vásárolni, próbáld ki a Coinmixed oldalát, vagy regisztrálj a Revolutra, ahol ingyenesen válthatod át forintodat dollárra vagy eurora, és költheted azt kriptopénzekre a Coinbase vagy a Liquid oldalain.

Kereskedőnk, Balage ma reggel elemezte a bitcoin grafikonját

Egyébként a CME-vel kapcsolatos érdekesség, hogy alig két hete indult el a cheddar sajt határidős piacuk is, ahol a traderek 20 000 fontos (~9 tonnás) egységekben adhatják-vehetik egymás között ezt az isteni finomságot. Ki tudja, pár év múlva talán már a Binance-en is tradelhetőek lesznek kedvenc nassolnivalóink tokenjei.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img