Bitcoin fedezetű ETP a svájci tőzsdén

spot_img

Elindult a svájci SIX tőzsdén az Egyesült Államok egyik legnagyobb ETF szolgáltatója, a WisdomTree bitcoin ETP terméke. Az ETP, vagy tőzsdén kereskedett termék lényege jelen esetben az, hogy a befektetők egy hagyományos tőzsdei terméken keresztül fektethetnek a legnépszerűbb kriptopénzbe, de nem kell közvetlenül foglalkozniuk annak egyelőre körülményes beszerzési, tárolási aspektusaival.

Különösen a nagybefektetők és intézmények (befektetési, fedezeti-és nyugdíjalapok) számára vonzó egy olyan termék, mely mögött a szolgáltató által kezelt, biztosított, szükség esetén beváltható, fizikai bitcoin fedezet áll. Az, hogy miért érdekes a “nagyok” számára a kriptopénzes befektetés a mostani pesszimista piacon, arra talán egy napokban született elemzői tweet válaszolhat legfrappánsabban:

A második grafikonon a bitcoin más eszközökkel való korrelációját látjuk, amely 0,08-as átlagával egyetlen eszközosztállyal sem korrelál tartósan, ezzel pedig a fedezeti alapok számára kihagyhatatlan lehetőséget jelent egy bizonytalan vagy turbulens gazdasági ciklusban.

A WisdomTree arany-alapú ETP termékeket 2003 óta kínál. A cég európai vezetője elmondása szerint jó ideje figyelik a kriptopénzeket, és mostanra láttak eleget ahhoz, hogy ki merjék jelenteni: a “bitcoinhoz hasonló” digitális eszközök nem múló trendet jelentenek, hanem helyük van a befektetési portfóliókban.

Korábban már beszámoltunk a szintén a svájci tőzsdén, egy éve elérhető Amun Crypto ETP indexről. A termék árfolyamát az 5 legnagyobb kriptopénz aktuális teljesítménye alapján határozzák meg, és a tavaly téli nagy volatilitáskor a tőzsde legnépszerűbb befektetési termékévé volt.

Nagy siker a svájci tőzsde kriptós terméke

Ha profi kereskedőktől értesülnél kereskedéssel és kriptopénzekkel kapcsolatos infókról, tippekről, csatlakozz a Kripto Akadémia Discordjához!  Ha képbe kerülnél a kriptopénzek értékajánlatával, vásárlás vagy komolyabb befektetés előtt végezd el a Kriptosuli Ingyenes (online) kurzusunkat!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img