A kripto állások száma nő, az érdeklődés feleződött 2019 során

spot_img

Korábban mi is beszámoltunk már a kriptopénz, és blokklánc kötődésű álláslehetőségekről, többek között a KriptoSuli ingyenes email tanfolyamában is. Most a Forbes vette elő ismét a témát, kutatásuk szerint bár területen megjelenő álláslehetőségek száma nő, az érdeklődés mintegy 53%-al csökkent az elmúlt év során.

Kriptopénz, és blokklánc kötődésű álláslehetőségek (kék), és az irántuk mutatott piaci érdeklődés (sárga). Forrás: Forbes

A nagy múltú gazdasági lap az Indeed álláskereső portál adataira hivatkozik, adataik szerint a kriptopénz árfolyamok nagymértékű emelkedésével együtt az elmúlt évek során a területen szerencsét próbáló startupok, és a terület felé nyitó cégek száma is jelentősen növekedett. Ez még mindig így van, azonban a munkavállalók érdeklődése jelentősen csökkent, különösen 2018, és 2019 szeptembere között.

A vonatkozó álláshirdetések száma ugyanebben az időszakban 23%-al növekedett, a keresések száma viszont a már említett, drasztikus, 53%-os értékkel csökkent.

Bár növekszik a releváns új álláshirdetések száma 2019 során is, azonban ebben a mutatóban is komoly visszaesés tapasztalható a korábbi időszakokhoz képest. 2017 és 2018 azonos időszakában ugyanis mintegy 214%-al nőtt azoknak az új álláshirdetéseknek a száma, amikben valamilyen blokklánc tematikájú lehetőségre kívánta felhívni a figyelmet a feladó.

A keresések száma pedig ekkor még 14%-al nőtt.

Kevésbé meglepő módon a legnagyobb emelkedés mind az álláshirdetések, mind a keresések számában a 2017-es bull run során volt, a 2016 és 2017 közötti időszakban különösen azoknak a száma ugrott óriásit, akik ezen a területen szerettek volna elhelyezkedni, 326%-os növekedés volt tapasztalható.

Az éves változás a kriptopénz álláslehetőségek számában, és az irántuk mutatott érdeklődésben. Forrás: Forbes

Tény és való, már a korábbi időszakban, 2015 és 2016 között is jelentős növekedésen ment keresztül a piac, akkor 29, és 148%-al nőtt az állások, és az érdeklődők száma. Könnyen lehet, hogy az idei év a konszolidáció, a piac “lehűlésének” éve volt, a mérsékeltebb növekedés egy érettebb terület jele, az érdeklődésben tapasztalt feleződés is “higgadtabb” viszonyulásra utal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img