Sikeres volt az Ethereum Istanbul frissítés

spot_img

A régóta várt Ethereum hálózati fejlesztés és hard-fork vasárnap reggelre állt élesbe. Technikai gondok miatt az upgrade közel egy évig húzódott. Többszöri csúsztatás után két részre osztották, az első idén tavasszal let éles, a második része – az Istanbul, pedig tegnap.

Hat kissebb technikai fejlesztést tartalmazott az upgrade. Ebből a lényegesebb a hatékonyabb gas felhasználás és az ezzel járó költségcsökkenés, a hálózat spammelése elleni biztonsági intézkedések, és a difficulty bomb további eltolása 2021-2022 fordulójára.

A bányászoknak és a node futtatóknak frissíteniük kell a legújabb verzióra, különben a régi blokkláncon fognak bányászni.

A tőzsdén vagy tárcákban tartott ether birtokosoknak nincs dolguk, mostanra mindegyik tőzsdén és szolgáltatónál helyreállt az ether hozzáférés és transzfer is.

Az Ethereum 2.0 egyik mérföldköve ezzel teljesült, de kérdés, hogy a csapat tudja-e tartani 2020 második felére kitűzött időpontot. Az Ethereum 2.0 számunkra legnagyobb változása az lesz, hogy a hálózat átáll PoW-ról, PoS-ra – pontosabban egy PoW+PoS hibridre, vagyis bányászni nem lehet majd olyan formában, mint most, csak stakelni.

ETH/USD árfolyam, 1D

Az árfolyam nem reagált egyértelműen a hálózati fejlesztésre. Alapvetően még a májusi emelkedés korrekcióját éljük, az árfolyam most visszamászott a 150 dollár szintre. Fél évvel ezelőtt innen indult az emelkedés impulzusa, ha sikerül megtartanunk ezt a fontos szintet, akkor új emelkedő trended írthatunk le. Ehhez az is kell, hogy tartósan kikerüljünk a csökkenő csatornából.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img