BEAM: egy indikátor a hosszú távú befektetők számára

spot_img

A következőkben egy olyan ingyenes segédeszközt szeretnék a figyelmetekbe ajánlani, ami segíthet megállapítani, hogy az aktuális bitcoin (vagy akár más befektetési eszköz) ciklusának éppen melyik szakaszában járunk, vagyis hogy hosszú távú befektetőként mikor lehet érdemes vásárláson, vagy éppen eladáson gondolkoznunk.

A BEAM készítője közel két év munkáját és tapasztalatait sűrítette bele abba az indikátorba, amit a Tradingview oldalán bárki ingyenesen kipróbálhat.

Így tudjátok előcsalni a BEAM-et.

Ha valaki a BEAM matematikai levezetésére lenne kíváncsi, az itt találhatja meg a részletes leírást, de a lényeget röviden összefoglalva: a mutató az elmúlt 10 év során rögzített árfolyamadatokból kiindulva, azok ciklikus ingadozását és a kilengések mértékének súlyozott átlagát veszi figyelembe.

Használata rendkívül egyszerű. A bitcoin korai időszakáig visszamenő BLX (BraveNewCoin Liquid Index) grafikonján bekapcsolva, zöld színnel kerülnek feltüntetésre a vásárlásra leginkább alkalmas időszakok, szürkével a HODL-ra ajánlott zónák, pirossal pedig a kiszállási pontok keresésére bíztató sávok.

A BEAM visszamenőlegesen elég nagy pontossággal volt képes az aktuális trendek elemzésére és már első ránézésre látható, hogy használata mekkora segítséget jelenthet a befektetők számára. Sajnos a múltbéli teljesítmény ebben az esetben sem jelent garanciát a jövőre nézve, de az eddigi eredmények bíztató kiindulási alapot jelentenek.

A szalag alsó és felső sávja a lehetséges csúcsok és mélypontok meghatározásában is a segítségünkre lehet. Ezek jelenleg 4900 és 60 000 dollár környékén találhatóak, de az utóbbi az eddigi növekedés ütemét tekintve ~2 év múlva elérheti a 100 000 dolláros tartományt is, ami egybecseng több ismert kereskedő és befektető várakozásaival.

Peter Brandt 100.000$-t jósol, de hamarosan 5000$-ra is benézhetünk

A BEAM-et más kriptopénzekkel vagy befektetési eszközökkel is kipróbálhatjuk. Az arany esetében például szinte halálos pontossággal sikerült belőnie a 2011-es csúcspontot, viszont ha a BTC-n kívül mással is kísérleteznétek a használatával, mindenképpen olyan grafikont válasszunk, ami legalább 3-4 éves múlttal rendelkezik, ellenkező esetben hibás jelzéseket adhat az indikátor.

A BEAM eladási szignál az arany 2011-es csúcspontján

A BEAM semmit sem garantál, de egy újabb hasznos eszköz lehet az arzenálunkban, ami másokkal kiegészítve segíthet a megfelelő döntések meghozatalában.

Ha bízol a kriptopénzek jövőjében, használd ki a bitcoin jelenlegi korrekcióját és élj a MrCoin ünnepi ajánlatával. A részleteket itt olvashatod el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img