Három hét múlva lép életbe az európai kriptotőzsdék kötelező ügyfélazonosítását előiró jogszabály

spot_img

Január 10-től fog életbe lépni az Európai Unió új, pénzmosás ellenes szabályozása. Az AMLD5 értelmében az EU területén működő kriptováltók kötelesek lesznek az ügyfelek személyazonosságát megállapító megoldásokat bevezetni, nyomonkövetni a tranzakcióikat, valamint nyilvánosságra hozni a váltókat üzemeltető személyek kilétét.

A határidőhöz közeledve még rendkívül sok a tisztázatlan kérdés, például nem tudni, hogy az állítólag Máltán üzemelő Binance tervezi-e a kötelező ügyfélazonosítás bevezetését. Ha igen, akkor azt hamarosan minden felhasználójukra ki kell terjeszteniük.

Bár hazánkban nem volt ismert, a Twitteren az elmúlt hónapokban egyre népszerűbbé vált a BottlePay nevű alkalmazás, amivel a felhasználók néhány satoshival jutalmazhatták a nekik tetsző hozzászólásokat. Az ismertebb kriptós influenszerek által is használt app fejlesztői néhány napja tették közzé, hogy szolgáltatási elveikkel nem egyeztethető össze a felhasználóik AMLD5 által megkövetelt megfigyelése, ezért inkább beszüntetik a tevékenységüket.

A törvény életbelépése érzékenyen érintheti az anonimitásra fókuszáló kriptopénzeket is.

Német pénzügyminisztérium: a Monero veszélyesebb a Bitcoinnál

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img