A YouTube célkeresztjébe került a kripto?

spot_img

A Crypto Briefing beszámolója szerint karácsonyi “cenzúra hullám” söpört végig a kriptopénz tematikájú YouTube csatornákon, úgy tűnik háborút, legalábbis erősebb csapást indított a népszerű videómegosztó a terület ellen. Huszonharmadikán, hétfőn tapasztaltak kripto-influenszerek videó törléseket, mások figyelmeztetésekről, illetve a videó feltöltés átmeneti tiltásáról számoltak be.

A legtöbb alkotó a Twitteren számolt be az őt ért méltatlan bánásmódról, az érintettek között van a mintegy kétszázezer követővel bíró Chris Dunn, a Node Investor nevezetű csatorna, Chico Crypto, Crypto Tips, és mások:

A hivatalos, minden bizonnyal egy listából választott indoklások szerint a törölt videókkal szemben az volt a kifogás, hogy “veszélyes, ártalmas tartalmat” jelenítettek meg, de volt aki “szabályozott javak árusításával” találta szembe magát. Van, aki szerint a vonatkozó algoritmus frissítése után “túlérzékennyé” vált, bár más területekről nem érkeztek hasonló hírek.

Mások szerint tudatos humán döntésről van szó, cél a kriptopénzekhez kötődő affiliate linkek, ICO-kat népszerűsítő tartalmak, más kapcsolódó marketing tevékenyvésgek ellehetetlenítése a platformon. Az elmúlt évek során a YouTube fontos felületévé vált a kriptopénzeknek, számos tematikus csatorna indult, ugyanúgy, ahogy fontos eszköz a piacon a Twitter, a Reddit is egyebek mellett.

Ha többet szeretnél tudni a kriptopénzek világáról, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatra!

A decentralizáció megjelenése természetesen új videómegosztó platformokat is hozott magával, ezekről korábban mi is beszámoltunk. Könnyen lehet, hogy ha a YouTube nem változtat szigorán, akkor sok alkotó áttér valamelyik decentralizált versenytársára. Nem lenne példátlan az “átköltözés” hiszen maga PewDiePie, a már százmilliónál is több követővel rendelkező YouTube szupersztár is átvitte műsorait egy decentralizált platformra, legalábbis azok egy kis részét.

PewDiePie: blokklánc alapú videós oldalon streamel tovább a világ első számú videósa

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img