Hírösszefoglaló: BitMex jóslatok, YouTube tiltás és kriptós hűségpontok

spot_img

Érdekes módját választotta a karácsonyi ajándékozásnak a YouTube, ami az elmúlt napok során több nagyobb kriptós csatorna anyagait is veszélyesnek minősítette és elérhetetlenné tette. Az esetről a Cointelegraph számolt be, ahol példaként Chris Dunn-t említik, aki  több, mint 200 000 feliratkozóval rendelkezik és 10 éve készít videókat az oldalra, de a cikk megjelenése óta a Twitteren már tucatnyian jelezték, hogy az ő fiókjaikat is hasonló retorziók érték.

Arról, hogy a YouTube egy szélesebb körű kripto ellenes tisztogató kampányba kezdett-e, vagy csak egy túlbuzgó algoritmusnak köszönhető a felfordulás még nincsenek információink. Talán a YT anyacége, a Google rágott be azért, amiért az év vége felé közeledve, a legjobb befektetéseket sorba vevő összeállításokban nem az ő vállalatukat, hanem a bitcoin szenzációs teljesítményét emelték ki? Na jó, persze tudom hogy nem, de amíg a hivatalos válaszra várunk, mi azért az orruk alá dörgöltük ezt a tényt is.

2010-2019 legjobb megtérülést (%) hozó befektetései

A 2020-as évre vonatkozó bitcoin jóslatok sorát tegnap Tone Vays-el indítottuk, ma pedig a legnagyobb volumenű bitcoin kereskedő platform, a BitMex előrejelzéseivel folytatjuk

  • A bitcoin többet fog érni $2000-nál, de nem megy $15 000 fölé.
  • A bitcoin dominancia 75% alatt, de 30% felett marad (ami egy elég jelentős altcoin bull marketet is feltételezhet)
  • Craig Wright egy újabb évvel elhalasztja az állítólag birtokában lévő 1millió BTC piacra zúdítását.
  • A MATIC további 80%-ot fog veszíteni az értékéből.

Matic: pánik és brutális korrekció

A legfelsőbb körökben is figyelemmel fogják kísérni az Ethereum 2.0 január 3-ra tervezett indulását. Az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) képviselője szerint alapos vizsgálatnak vetik alá, hogy a PoS modellre való átállás jogi szempontból hogyan érintheti majd az ethert. Amennyiben a staking során szerezhető bevételeket osztaléknak minősítenék, az ETH forgalmazása és kereskedése jelentős mértékben szigorodhat, ami nehezítheti majd az Ethereum elterjedését.

Bemutatták a Sablier ethereum hálózatára feljesztett alkalmazását, ami folyamatos, valós idejű mikrotranzakciós fizetéseket tesz lehetővé. Az áramló pénz teljesen újszerű gazdasági modellekt felállítást teszi lehetővé. Egy munkavállaló például akár percenként is megkaphatná az őt illető javadalmazás arányos részét, amivel kiküszöbölhetőek lennének a munkáltatói visszaélések és késve fizetések, de akár egy közlekedési vállalat is bevezethetné ezt a viteldíjak számlázására, vagy a késésekért történő kárpótlások azonnali kifizetésére.

A legnagyobb japán online áruház, a helyi Amazonként is emlegetett Rakuten tegnap bejelentette, hogy felhasználói a hűségpontjaikat mostantól kezdve kriptopénzekre is beválthatják. A támogatott coinok a bitcoin, az ethereum és a bitcoin cash lesznek. A lehetőséggel egyrészt a kriptópénzek elterjedését és megismerését szeretnék segíteni, másrészt saját tárcájukat és augusztus óta üzemelő kriptotőzsde platformjukat szeretnék promótálni, hogy a kezdők is kockázatok nélkül is vághassanak bele a digitális eszközök kereskedésébe.

A NULS csapata tette közzé azt a felhívást, mely szerint egy rendszerükben lévő biztonsági rést kihasználva feltörték őket és 2 millió tokent loptak el tőlük. A közel félmillió dolláros zsákmány egy részét azonnal egy kriptotőzsdére utalták át, amit ugyan nem neveztek de nem kizárt, hogy a Binance lehetett.

A NULS felvette a kapcsolatot a tőzsdével, hogy befagyasszák a hacker számláját, de a folyamat során olyan tárcákat is zárolhattak, amelyeknek nem volt köze a lopáshoz. Ha rendelkeznétek ezzel az altcoinnal és tőzsdén tároljátok a tokeneket, érdemes lehet ellenőriznetek, hogy még mindig van-e hozzáférésetek ezekhez. Ha nincs, az idézett cikk alján található hozzáféréseken keresztül kell kapcsolatba lépnetek a csapattal, akik segíteni tudnak a visszaszerzésükben.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img