Hírösszefoglaló: szabadnapot vett ki az IOTA, felszabadul a maradék TRX

spot_img

Közel egy napra leállt az IOTA hálózat, a node-okat összekötő Coordicide hibája miatt. A csapat már rájött mi okozta a meghibásodást és biztosítottak affelől, hogy senkinek sem vesztek el a tokenjei. Bejelentésükhöz több vicces hozzászólás is érkezett. Volt aki szerint például az egész leállás csak egy marketing húzás volt, amivel azt akarták bizonyítani a külvilág felé, hogy az IOTA egyáltalán még létezik, mivel a projekt a neves cégekkel kötött partnerkapcsolatai ellenére keveset hallat magáról.

Az IOTA legjelentősebb partnerkapcsolatai

Néhány nappal ezelőtt már szót ejtettünk arról, hogy A Tron alapító Justin Sun 400 millió dollárért megvásárolta a Poloniexet, ami néhány nappal ezelőtt hatályon kívül helyezte saját ügyfélazonosításra kötelező szabályait is.

A tőzsde tegnap ismertette új jutalékstruktúráját, amiben kulcs szerepe lehet majd a TRX tokeneknek, azok birtokosai ugyanis egyéb kiváltságok mellett, 30% kedvezményt kaphatnak majd a tőlük levont kereskedési díjakból, amivel a Polo lehet a legalacsonyabb feekkel üzemelő kriptovaluta váltó.

A fentiek a Binance 0.01%-os (BNB tokennel 0.075%) jutalékainak is alákínálnak, így ha sok tradert tudnak megszólítani ezzel az ajánlattal, az akár tükröződhetne a TRX tokenek értékében is. A feltételes módot azért használtam, mert január 1-én 50%-kal, 66 milliárdról 99 milliárdra fog növekedni a forgalomban lévő TRX-ek száma. amik ha különböző fejlesztésekre fordított kiadások miatt értékesítésre kerülnének, tényleg a földbe döngölnék a Tron árfolyamát. Nem meglepő módon a közösség nagy része azt szeretné, ha a felszabadulásuk után egy érvénytelen címre küldve megsemmisítenék a tokeneket.

https://twitter.com/TronNews_/status/1211023464036999169?s=20

Akit vonz az automatizált kereskedés világa, annak érdemes lehet egy pillantást vetnie a Bitfinex frissen kiadott Honey Framework-jére (Mac, Windows, Linux), ami 20 féle technikai indikátort és backtesztelési lehetőséget kínál az algoritmusok szerelmeseinek.

Egy adatelemző szerint az idei évben közel 20 milliárd dollár értékű long és short pozíció párologhatott el a Bitmexen, ami azt jelenti, hogy az itt kereskedőket óránként átlagosan 3.5 millió dollár veszteség érte. Az emelkedésre játszók átlagos vesztesége 206 000 dollár volt, az esésre játszóké pedig 347 000 dollár. A vesztes traderek többsége akárcsak tavaly, idén is a bitcoin árfolyamának emelkedésére fogadott. (Az alsó grafikonok ábrázolása kissé megtévesztő, ugyanis nem nulláról indul, ezért úgy tűnik, mintha szinte alig lettek volna short likvidációk.)

Egyszer remélem nekem is lesz annyi pénzem, hogy magas tőkeáttétellel elszórakozhassak pár tízezer dolcsit. Addig viszont maradok az egyszerűbb, hétköznapi embereknek való elfoglaltságoknál.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img