2019 legdurvább árfolyam jóslatai

spot_img

A kriptopénzek még mindig a legváltozóbb és legnagyobb kilengésekkel bíró eszközök a pénzügyi piacon. Ezért is általában senki sem tudja pontosan megjósolni, hogy évek múltán hol fog tartani az árfolyam. Pár éve, amikor a bitcoin árfolyama 20 000 dolláron állt, sokan milliós jóslatokkal dobálóztak, aztán végül 3000 dolláron kötöttünk ki. Tavaly, amikor sokan temették a bitcoint, az 14 000 dollárra ugrott. 

Az év első napján épp 7300 dollár körül mozgunk és 2019-ben is elég sok durva jóslást kaptunk. Ezekből ismertetjük a legismertebb arcoktól a legtúlzóbb jóslatokat.

Mike Novogratz: 20 ezer 2019 végére

Novogratz milliárdos, egy alapkezelő ex-vezérigazgatója és az utóbbi években a Galaxy Digital kriptós befektetési társaság vezetője is. Novogratz annyira rápörgött az iparra, hogy idén nyáron az év végére 20 000 dollárra várta a Bitcoint. 

Ezt pedig azért gondolta így, mert az intézményes befektetők beáramlását kicsit túlbecsülte – bár ő elég jól ismeri ezt a világot. Két másik érve a Facebook Libra projektje és a Telegram TON indulása volt, végül egyik sem valósult meg a tavalyi évben.

Pomp: 100 ezer 2021-re

Anthony Pompliano kripto evangelista és egy alapkezelő igazgatója az a fazon, aki 2017-ben 100 000 dollárt vizionált. Bár voltak olyan jóslatai, amik bejöttek, az erőltetett optimizmusa még tartja magát: a 100 ezer dollár szerinte még mindig reális, mégpedig 2021 végére. Ezt pedig a nyáron nyilatkozta egy interjúban.

A logikája szerint egyszerű kereslet-kínálatról van szó, ez megmagyarázza a jóslatokat: 2020 májusában jön a bányász jutalom feleződése, aminek hatására kilő az árfolyam.

McAfee: 1 millió dollár

Nem maradhat ki a listából John McAfee neve, ha túlzó jóslatokról van szó. Még 2017 nyarán tweetelte McAfee, hogy a bitcoin 2020 év végére félmillió dollárt fog érni. Azt is hozzátette, hogy ha ez nem teljesül, akkor megeszi saját péniszét egy országos tévén. Azóta egy kicsit „korrigált” a jóslatán: 2019-ben azt mondta, hogy nem fél-, hanem egymillió dollárt fog érni a BTC 2020 végén. 

Az biztos, hogy az árnak nagyon bele kell húznia, ha utol akarja érni McAfee jóslatát:

Schiff: 4000

Peter Schiff egy aranypárti megmondóember, aki gyakran kritizálja a kriptopénzeket. Amikor tavaly a BTC 9700-ról 8000-re esett pár óra alatt, Schiff azt állította, hogy ez csak a vég kezdete és hamarosan 4000 dollárra fog lezuhanni. Ez eddig nem jött be és kevés az esélye, hogy rövid távon újra benézünk erre a szintre, de a legalább a kripto-szkeptikus nem volt annyira elrugaszkodva a valóságtól, mint a többi kriptobarát véleményvezér.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img