Nem akarja megmutatni a Telegram, hogy mire költötte a befektetők pénzét

spot_img

A Telegram titkosított üzenetküldő alkalmazás nem siet megosztani a hatóságokkal, hogy mire használta fel az ICO során gyűjtött pénzt. 

Csütörtökön derült ki, hogy a SEC – az amerikai tőzsdefelügyelet, a bíróságtól egy határozatot kért, ami kötelezné a Telegramot arra, hogy mutasson be minden banki iratot, amit az ICO-ban szerzett tőkét érinti. Ezek az adatok világosan megmutatnák, hogy a Telegram pontosan mire költötte a befektetők pénzét az elmúlt két évben.

A bíróság közbenjárására azért van szükség, mert a Telegram egyelőre megtagadta az adatok szolgáltatását és az időt húzta ebben az ügyben. 

“A kért banki adatok erősen kapcsolódnak ennek az ügynek a vitás pontjaihoz. Ebbe beleértjük, hogy mennyi pénzt költött a Telegram és milyen módon arra, hogy a TON blokkláncot, a Telegram Messenger appot és ezek összekötését kifejlessze.” – nyilatkozta a SEC.

A Telegramot tavaly októberben érte a tőzsdefelügyelet megkeresése, pont azelőtt, mielőtt a Telegram Open Network ICO-ja debütált volna vagy elindult volna a hálózat. Az amerikai törvények értelmében a Gram tokenek értékpapírnak minősültek, ezért azok árusítása engedély- és regisztrációköteles – ezeket pedig a Telegram elmulasztotta megtenni. Igaz, hogy az amerikai befektetőknek nem engedték, hogy részt vegyenek az ICO-ban, harmadik félen keresztül nagyon sok amerikai tudott vásárolni az ICO-ban. A felügyelet továbbá elutasította kivételezési kérelmüket is. Két privát körben a Telegram 1,7 milliárd dollárt gyűjtött össze.

Idén már biztosan nem lesz Telegram ICO

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img