Az űrhajósok sörözve csodálják a Földet a Hold felszínén pihenve

spot_img

Azok, akiknek meggyőződése, hogy a bitcoin elérheti a százezer, vagy akár az egymillió dolláros értéket annyit vesznek, amennyit csak tudnak, azok, akik szerint ebből nem lesz semmi, csak gúnyos mosollyal az arcukon nézik a többieket. Akik nem foglalkoznak a jövővel, csak a jelen lehetőségeit szeretnék megragadni, intenzíven kereskednek, annyit keresnek, amennyit csak tudnak.

Azok pedig, akik hisznek is az egészben, meg nem is, vesznek egy fizikai tárcát, rátesznek valemennyi kriptopénzt, majd elássák a hátsó kertben, lesz ami lesz. Végezetül azok, akik az emberi lélek apró rezdüléseire érzékenyek, vagyis a művészek, na ők pedig festenek, vagy szobrászkodnak, a lényeg, hogy megörökítik a kriptopénzek piacát, méghozza kreatívan:

Satoshi – Juan Miguel Delgado.

A Costa ricai művész alkotásán Satoshi háttal látható, kék pólóban, éppen egy hajléktalannak donál némi bitcoint. Egyesek szerint Satoshi arca azért sem látható, mert nincs arca, a hajléktalan pedig egy korábbi bankár, akit a BTC felemelkedése tett tönkre.

Borítóképünkön Pierre Borque képe látható, őt tartják a legsikeresebb “kripto-művésznek”, festett képeket Roger Ver-ről, Buterin-ről, Charlie Shrem-ről is. A fenti kép egész egyszerűen “The Art of Bitcoin” névre hallgat, tízezer dollárért keresi gazdáját.

It’s like gambling?

Dan Gribben amerika festő “It’s like gambling?” című festménye a kriptopénz volatilitására “mutat”, ennél egyértelműbb utalást a szerencsejátékra nehéz lenne elképzelni.

The last (Bitcoin) supper.

Az utolsó vacsora sokadik újraértelmezése a Youl néven ismert francia művésztől származik. Elég ha annyit mondnunk, hogy a központi karakter, vagyis Jézus maga a Bitcoin, Judás pedig egy bankár.

Trevor Jones kanadai festő egy egész sorozatot készített kriptopénz témájú alkotásokból, a fentinek nem tudjuk a címét, az viszont biztos, hogy Dorian Nakamoto-t ábrázolja, azt a pénzügyi szakembert, akit sokáig tévesen Satoshi Nakamoto-nak gondoltak.

Puerto Rico-ba utazva, San Juan repterén fotózta a fenti festmény egy utas, ez egy Carlsberg reklámplakát újragondolása “némi” Bitcoin beütéssel. A művész ismeretlen.

Ezen a festményen csomópontok és blokkok láthatóak, Carole Ann Daner festménye különböző színárnyalatokkal dolgozik, ezek önmagukban is megállnak a lábukon, viszont együttesen azt hivatottak kifejezni, hogy mennyire sérülékeny ez a piac.

Ezen az alkotáson a művész talán kicsit túl is tolta a blokklánc hasonlatot, hiszen LEGO-ból építette meg munkáját. Andy Bauch egy egész sorozattal szolgált a művészetek és a kriptopénzek szerelmeseinek, ráadásul privát kulcsokat is elrejtett benne, ezzel téve különösen jó befektetéssé a művészetet.

Ha szeretnéd jobban érteni a Bitoin, a blokklánc, és általában a kriptopénz piac működését, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img