Ráfaraghatnak a Telegram befektetői?

spot_img

Kemény gyomrost vitt be tegnap befektetőinek a Telegram, amikor bejelentette, hogy az általuk fejlesztett kriptopénzt (GRAM) mégsem integrálják a népszerű chat alkalmazásba. Ez azért jelenthet komoly problémát, mert ICO-juk legfőbb értékajánlata a mintegy 200 milliós felhasználóbázis közvetlen elérése volt.

A cég ehelyett egy különálló tárcát fog kifejleszteni, ami “csak egy lesz a sok másik wallet közül”. A döntésnek köze lehet az amerikai tőzsdefelügyelet vizsgálatának, ami a héten a Telegram igazgatóját is beidézte egy meghallgatásra, ugyanis az ICO lebonyolításával és a befektetőiknek tett ígéretekkel a cég megsérthette a hatályos jogszabályokat.

A Telegram egyike a világ legelterjedtebb üzenetküldő alkalmazásainak. Fontos szerepe volt és van jelenleg is a kriptopénzek népszerűségének növekedésében, hiszen a Twitter és a Reddit mellett, ennek a platformnak a tematikus csatornáin gyülekeznek a nemzetközi közösség tagjai.

A Telegrammon ugyan nem, de a Discordon mi is elérhetőek vagyunk. Csatornánknak jelenleg 1412 tagja van. Ha szeretnél, erre a linkre klikkelve csatlakozhatsz a beszélgetéshez.

A Telegram az ICO-ja során 1.7 milliárd dollárt kalapozott össze annak érdekében, hogy létrehozza és bevezesse a saját chat platformjába integrált kriptopénzét. Fejlesztése még jóval a Facebook Libra bejelentése előtt kezdődött és sokáig az egyik legnagyobb potenciállal rendelkező tokenkibocsátási kísérletnek tűnt.

Befektetőik szinte teljes egészben a professzionális befektetők, intézmények és kriptós startupokra specializálódott befektetési alapok köréből kerültek ki, akik két évnyi várakozás után most komolyan izgulhatnak azért, hogy egyáltalán visszaszerezhessék a Telegramba invesztált pénzüket.

Bár az ICO-k napjai már régóta leáldozóban vannak, ezek többségén éppen a fent megnevezett csoportok szedhették meg magukat, hiszen sokszor jelentős kedvezményekkel, a hétköznapi befektetők előtt vásárolhattak maguknak a különböző projektek által kibocsátott kriptopénzekből. Jelenleg azonban úgy tűnik, hogy most az egyszer ők lesznek azok, akik komolyan megégethetik magukat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img