A Brave 2019-e és tervei 2020-ra

spot_img

2019 egy elég jó év volt a Brave számára – és ezt nem minden kriptopénzes projekt mondhatja el magáról. Persze a Brave-ről nem mond el mindent az, hogy kriptopénzeket használ. A Brave ugyanis nem csak egy privacy fókuszú böngésző, hanem az online hirdetési ipar megreformálására is törekszik.

A tavalyi évben a San Franciscó-i startup 10 millió egyedi felhasználót tudhatott magáénak, a hosszú béta verzió után pedig hivatalosan is elindult a termék. Persze a konkurens Google Chrome-hoz képest ez még elég csekély szám – annak már egy milliárd felhasználója van, egy fiatal vállalkozáshoz képest ez nem egy rossz kezdet.

Brave partnerprogram

A Brave Rewards program is szép sikereket ért el, legalább 350 ezer tartalomgyártó, online médium vagy blogger  csatlakozott a rendszerbe, amivel lehetővé vált, hogy az olvasóik és nézőik egyenesen a böngészőn keresztül, BAT tokenekkel jutalmazzák őket. Az adatok azt mutatják, hogy a legtöbb tartalomgyártó Youtuber, akik majdnem a kétharmadát alkotják az összes feliratkozott tartalomgyárosnak, a honlapokból pedig kb. 39 ezer iratkozott fel. A nagypályásoknak is adakozhatsz, a program része pl. a Washington Post, a Vice vagy a The Guardian is (és a Kripto Akadémia is!).

Tavaly még az Uphold-dal kötött partnerség is jelentett előrelépést. Velük a Brave júzerei tudják kivonni és hagyományos valutává váltani a BAT tokeneiket.

Brave hirdetési rendszer

A Brave 2020-as tervei között szerepel a Brave Ads rendszerének továbbfejlesztése. A Brave Ads a legbátrabb vállalkozása a cégnek: egy új hirdetési modellben a felhasználó jutalmat kap akkor, ha reklámokat néz vagy engedélyezi azokat böngészőjében.

A Brave feje a Decrypt-nek adott interjújában elmondta, hogy ebben az évben a Brave Ads skálázódásán fognak dolgozni, több hirdetési partner megszerzésén és azon, hogy gépi tanulással a böngésző még relevánsabb hirdetéseket juttasson el a használóinak.

Beszélt egy weboldalon belüli, konszenzus alapú fejlesztésről is, ami az oldal tulajdonosának 70%-ot juttatna a hirdetési pénzből.

BAT blokklánc

A BAT tokennel kapcsolatban ebben az évben várhatunk egy tárca továbbfejlesztést: azt ígérték, hogy eszközről eszközre mozgathatjuk a BAT tokeneinket.

A BAT blokkláncára pedig egy olyan upgrade vár, amiben a hirdetési kampányok adatai a blokkláncra kerülnek majd.

Ha kipróbálnád a Brave-et, az első indításkor 2$-nyi BAT tokent kapsz jutalmul. Ha értékeled a munkánkat, ezt az összeget felajánlhatod a Kripto Akadémiának a böngészőn keresztül.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img