Kis csúszással érkezhet az Eth 2.0

spot_img

Ismét csúszni fog az Ethereum 2.0-ás hálózatának indulása. Az eredetileg idén januárra tervezett rajtot első ízben 2020 második negyedévére halasztották, az új időpont pedig 2020 júliusa lett.

Egy szerdai AMA (‘Kérdezz bármit’) keretében az Ethereum három vezetője, köztük Vitalik Buterin válaszolt a közösség kérdéseire. A leírtak szerint az ETH 2.0 élesbe állása előtt egy utolsó nagy ellenőrzésnek fogják alávetni a klienst, mely során három egymástól független teszthálózatot fognak létrehozni, amelyeknek legalább 8 héten keresztül kell problémamentesen futniuk ahhoz, hogy működését biztonságosnak tekintsék.

“95%-os biztonsággal állíthatom, hogy még 2020-ban el fogunk indulni.” – tette hozzá egyikük arra az esetre, ha ismét halasztásra kerülne a sor.

A következő hónapokban befejeződhet a Proof-of-stake-re való átállást lehetővé tevő okos szerződések kódjának ellenőrzése is, ami lehetővé fogja tenni, hogy bárki, aki legalább 32 Ethereummal rendelkezik (jelenleg ~$6900), részt vehessen a hálózat üzemeltetésében és ezért passzív bevételre tegyen szert.

Ethereum staking: amit 5 hónappal az indulás előtt tudni lehet

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img