Kirk kapitány is unja a kamu Satoshikat

spot_img

Az ismert univerzum legendás felfedezője, Kik kapitány arról tweet-elt a minap, hogy ha Satoshi valóban nyilvánosság elé állna, akkor bizonyítékkal is rendelkezne kilétét illetően, pontosan ez az, amit eddig egyetlen – kamu – jelentkező sem tudott felmutatni. Úgy tűnik betelt a pohár a csillagflotta magas rangú tisztjénél, így billenytűzetet ragadott:

Az egyik legutóbbi önjelölt Satoshi egy Jörg Molt néven ismert illető, még a LinkedIn profilján is megjelölte, hogy ő a Bitcoin (társ)alapítója, a satoshicon.info atyja, a Bitcoin Generation szerzője egyebek mellett. Profilján sorakoznak a vonatkozó cikkek, valamiért mégis üvölt az egészről, hogy egy óriási kamu.

A legismertebb “fake Satoshi” Craig Wright, az ausztrál kriptopénz vállalkozó, aki még egy pernek is elébe néz felelőtlen kijelentései miatt. Vannak, akik úgy gondolják, hogy a kamu Satoshik számának növekedése szép példája a decentralizációnak, ez jót tesz a piacnak.

Wright meseterkedései nem mellesleg olyannyira sikeresek, hogy az USA szabadalmi hivatala az ő nevére jegyezte be a Bitcoin leírását, ezzel szintén nagy felháborodást keltve a kriptopénz közösségben világszerte. Az ausztrál vállalkozóról írott összes korábbi cikkünk itt látható, érdemes átfutni, krimibe illő történet.

Ha szeretnéd jobban érteni a kriptopénzek lényegét, iratkozz fel még ma az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, tanulj meg kereskedni, lásd át a blokklánc technológia lényegét, tanulj minél többet a területről!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img