Ezzel az új feature-el a Brave megint a többi böngésző előtt jár

spot_img

Biztos te is belefutottál már olyanba a neten, hogy egy oldal „Page not found” vagy 404 hibát dobott ki. Ez különösen akkor jön rosszul, ha valami nagyon fontosat szerettél volna megnézni.

A profibbak ilyenkor fel szoktak menni a WayBack Machine-re, ami gyakorlatilag egy internetes időgép és megnézték a kérdéses honlap egy régebbi verzióját. A legtöbbünk viszont nem is tudott erről a lehetőségről.

Az Internet Archive – aki működteti az említett WayBack Machine-t is,  jelentette, hogy mostantól a Brave böngésző automatikusan az archívumra tereli azokat a felhasználókat, akik 404-es hibába futnak bele. Az Internet Archive ezután megkeresi az adott oldal legutóbb lementett verzióját és elénk rakja.

Az Internet Archive szerint az internet tele van hibás vagy lejárt linkekkel, a Brave újítása pedig ezen nagymértékben segít.

A WayBack Machine már 23 éve működik és 900 milliárd url-t, és 400 milliárd weboldalt archivált.

Ha most letöltöd a Brave-et, akkor 2,5 dollárnyi BAT-ot kapsz az induláshoz. Használd a Brave-et, ha eleged van a téged követő trackerekből, a felugró, idegesítő reklámokból és villámgyors böngészésre vágysz.

/decryptmedia/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img