Újabb remek funkció, 12 millió felhasználó: a Brave sikerei

spot_img

Az általunk is gyakran emlegetett, blokklánc alapú böngésző, a Brave mainstream elterjedés felé halad, újabb és újabb funkciókkal elnyerve a felhasználók kegyeit. A biztonság, és a személyes adatok állnak továbbra is startupból lassan komoly vállalattá váló projekt fókuszában, a mostani újítás lehetetlenné teszi, hogy a weboldalak kövessenek bennünket.

Az úgynevezett fingerprinting, magyarul talán “ujjlenyomatozási” technikák sorába tartozik a mostani fejlesztés, ennek lényege, hogy minden meglátogatott weboldal számára úgy tűnjön, mintha egy “egyedi”, azaz nem azonosítható, legfőképp pedig nem követhető böngészővel lett volna lekérve.

Ugyanis pont az a követés fontos eleme, hogy a website látja a böngészőnk típusát, egyéb adatainkat, ezzel lehetővé téve a böngészési szokásaink feltérképezését, így küldve vissza-visszatérő hirdetéseket, és egyebeket számunka. Nem véletlen, hogy most már 12,2 millió havi felhasználóval büszkélkedhetnek, hiszen sokaknál “telt be a pohár” az interneten általánossá vált, marketing célú követésünkkel.

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, egy másik, ötletes funkciót is bevezettek nemrég, ennek lényege, hogy véget vessenek a 404 hibajegynek, vagyis az elérhetetlen, esetleg megszűnt oldalak okozta kellemetlenségeknek. A megoldás igazán ötletes, a Way Back Machine archiváló rendszerre építenek, ha egy oldalt nem kap meg a böngésző, akkor megnézi a “feljegyzésben”, hogy hogyan is nézett ki legutóbb, amikor még elérhető volt.

Ezzel az új feature-el a Brave megint a többi böngésző előtt jár

A Brave használatával ráadásul még kriptopénzhez is juthatunk, egyszerűen böngésznünk kell. Ha szeretnéd érteni a blokklánc technológia működését, netán meg szeretnéd tanulni a kriptopénz kereskedés lényegét, iratkozz fel az ingyenes KriptoSuli leckesorozatunkra, ne maradj le a piaci lehetőségekről te sem!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img