7 éve nem kereskedtek ilyen kevesen a LocalBitcoins-on

spot_img

A LocalBitcoins nevű peer-to-peer kereskedői felületen február végén rekord alacsony volument mértek. Az adatokból világosan kiderül: a kereskedési volumen hét éve nem volt ilyen alacsony.

A tavalyi év februárjával összehasonlítva jól kivehető a különség: amíg akkor 13 000 BTC forgalmat csináltak a felhasználók, addig idén februárban ez már csak 3000 BTC volt.

2013 május óta nem látott ilyen alacsony volument a LocalBitcoins: dollárban kifejezve ez nagyjából 28 milliónak felel meg.

Heti LocalBitcoins volumen, BTC-ben

A dollárnál maradva, a fiatban mért volumen is érezhetően csökkent, bár az nem ilyen drasztikusan. 2019-ben átlagosan 50 millió dollár cserélt gazdát havi szinten, idén viszont ez a szám már csak 30 millió volt. A történelmi csúcs a 2017-es hájp közepén, decemberben volt, akkor 129 millió dollárnyi BTC fordult meg a platformon.

A kereskedési volumen ilyen mértékű csökkenése leginkább két tényezőnek tudható be. Az egyik egy nemrégi botrány, amiben több usernek felfüggesztették az accountját, bármiféle értesítés és indoklás nélkül. A felfüggesztésnek áldozatul esetteknek rengeteg pénzük ragadt bent, azt nem tudták kiutalni a platformról.

Heti LocalBitcoins volumen, dollárban

Ezek a tiltások a másik fontos tényező miatt következhettek be: a szigorodó szabályozások miatt. A LocalBitcoins ugyanis Finnországban működik és a cég tavalyi nyilatkozatai alapján teljes mértékben szeretne megfelelni a finnországi és ezzel együtt az Európai Uniós szabályozásoknak. Ekkora vezette be a platform a szigorúbb személyazonosítási intézkedéseit.

Az EU-s pénzügyi szabályozások pedig az év elejével alaposan szigorodtak, az 5AMLD, vagyis Ötödik Pénzmosás Elleni Direktíva nyomán.

/CoinTelegraph/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img