Az Egyesült Államokban három kategóriába sorolhatják be a kriptopénzeket

spot_img

Egy amerikai kongresszusi képviselő hétfőn nyújtotta be a Kriptopénzekről szóló 2020-as törvényjavaslatot, ami három kategóriába, a kriptopénzek, a kripto-árucikkek és a kripto-értékpapírok közé sorolná a kriptovalutákat.

A tervezet szerint a kriptopénzek az amerikai dollárt, vagy annak valamilyen származtatott formáját megtestesítő eszközök lennének, például:

  • a mögöttes értéküknek megfelelő banki letéttel rendelkező stabil coinok,
  • származtatott termékek, amelyek értékét okos szerződések vagy oracle-ök segítségével határozzák meg,
  • letétbe helyezett kripto-árucikkekkért, más kriptopénzekért vagy kripto-részvényekért cserébe kibocsátott eszközök.

A kriptopénzekkel kapcsolatos szabályok meghozatala a tervezet szerint az amerikai államkincstár feladata lenne.

A kripto-árucikkek olyan blokkláncon, vagy kriptografikus úton tárolt javak, szolgáltatások, vagy derivatívák lennének, amelyek egységei egymással bármikor behelyettesíthetőek, függetlenül attól, hogy ki állította elő őket, vagy hogy ki nyújt velük kapcsolatos szolgáltatást. Felügyeletük a CFTC (Árutőzsdei Kereskedelmet Felügyelő Bizottság) hatáskörébe tartozna és valószínűleg ide sorolnák be a Bitcoint is.

A kripto-értékpapírok a decentralizált és/vagy blokklánc alapú rendszereken működő, hitelviszonyt, tőkét vagy osztalékfizetésre való jogosultságot megtestesítő eszközök lehetnek, amiket a jövőben az amerikai tőzsdefelügyelet (SEC) szabályozhatna.

A kategóriák meghatározása mellett, a beadvány javaslatokat tartalmaz még a digitális eszközök kibocsátásának menetére, azok hivatalos regisztrálására, a kereskedésre bocsátás feltételeire, valamint a tranzakcióik nyomonkövetésének módjaira is.

A kriptopénzek szabályozásának és felhasználási módjainak jövője téma lesz a jövő héten megrendezésre kerülő Blockchain Budapest konferencián is, amire az érdeklődők akár 20%-os kedvezménnyel is megvásárolhatják belépőiket.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img