50 nap van még a Bitcoin felezésig, mire számíthatunk?

Megosztom

Ahog arról mi is többször beszámoltunk, közeledik a Bitcoin block reward, azaz a blokkjutalom felezés, olyannyira, hogy most már csupán 50 nap van hátra. Ezen a jeles napon felére csökken a bányászoknak, egy-egy blokk megfejtéséért adott jutalom, így kisebb mennyiségű BTC kerül a piacra, a kínálat csökken, a népszerű várakozások szerint ez áremelkedéshez vezet.

A Binance, és számos egyéb fontos piaci szereplő is nyomonköveti az eseményeket, oylannyira, hogy önálló oldalt is szentelnek a témának, az egyik legnépszerűbb mégis egy olyan felület, ami nem kapcsolódik egyik nagy szervezethez sem, itt láthatjuk, hogy pontosan mennyi idő van még hátra.

Amikor legutóbb, február végén foglalkoztunk a témával, akkor a koronavírus járvány okoztva krach még nem volt része az életünknek, azóta minden megváltozott, a klasszikus tőzsdék gyakorlatilag összeomlottak, a pánik a bitcoin, és általában a kriptopénz árfolyamára sem volt jó hatással.

Beárazta már a piac a felezést? Szavazz!

Akkor szavazást is csináltunk a kérdésből, olvasóink 33%-a úgy látta, hogy akár 30-50%-os emelkedést is hozhat a felezés, ezzel ez a választlehetőség vezetett. Több mint kétszáz szavazat érkezett, a második legnépszerűbb válasz szerint eljutunk 20 000-ig, és újabb, rekordállító bull run indul.

Ez utóbbi válaszra a szavazatok 17%-a érkezett, a harmadik, a szavazatok mintegy 15%-át kiérdemlő válaszlehetőség szerint “csak” annyi fog történni, hogy újra eljutunk húszezer dollárig. A válaszadók 14%-a úgy gondolta, hogy eljutunk 50 000 dollárig, 11%-uk pedig legfeljebb 10%-os emelkedést prognosztizált. Végül “maradt” egy tíz százaléknyi réteg, aki úgy gondolta, hogy a piac már beárazta a felezést, így semmilyen hatása nem lesz.

Most ismét olvasóinkhoz fordulunk, arra kérünk titeket, hogy egy komment formájában mondjátok el, hogy mit vártok a felezéstől, a koronavírus hozta új fejlemények tükrében!

Némi támpontként álljon itt egy ábra, az INSIDER grafikonja, ami a blokkjutalom felezések időponjával hozza összefüggésbe a BTC historikus árfolyamgörbélyét, pontosabban úgy ábrázolja azt, hogy jól láthassuk az eddigi felezések megjelenését.

Eddig két ilyen eseményen vagyunk túl, most közeledünk a harmadikhoz. 2012 november végén történt az első, ekkor valóban “egyértelmű”, meredek emelkedés következett be az árfolyamban, a második, 2016 szeptemberében bekövetkezett felezés során viszont már nem ilyen világos az “egyenlet”, tartotta ugyan a grafikon az addigi emelkedő trendet, ám korántsem láthatunk olyan éles emelkedést, mint az első felezés után:

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel