Kamatok gombnyomásra: integrált DeFi appok a Coinbase mobiltárcájában

spot_img

A Coinbase tegnap jelentette be, hogy mobiltárca alkalmazásának legfrissebb verziója már felhasználóbarát módon fogja támogatni a decentralizált pénzügyi szolgáltatásokat. Ezeket korábban csak különböző segédprogramok igénybevételével érhették el a felhasználók, ami a váltó walletjében most néhány gombnyomásra csökkent.

Az elsőként támogatott Compound és dYdX appokon keresztül, éves szinten jelenleg 0.4 – 3.6%-os megtérülést lehet elérni, de ezek a számok dinamikusan változhatnak a piac aktuális állapotától függően. A két héttel ezelőtti pánikhullám előtt, egyes kriptovaluták esetében a mutatók a 6-7%-os értékeket is elérték.

A kamatokat biztosító appok lényegében olyan okos szerződések, amik lehetővé teszik, hogy a címeiken letétbe helyezett pénzt, némi kezelési költség megfizetéséért cserébe, bárki kölcsönvehesse. Az ebből származó bevételek biztosítják a letétesek profitját. Mivel a kölcsönök felvevőinek szintén biztosítékot (zálogot) kell elhelyezniük ezekben az appokban,  ha nem fizetik vissza időben a felvett pénzt, akkor ezek garantálják a hitelezők hasznát.

A Compound és a dYdX jelenleg az ETH, USDC, DAI, BAT, REP, WBTC és ZRX tokenek letétbe helyezéséért cserébe kínál kamatokat.

 

A Coinbase tárcája a kamatozó appok első használata előtt figyelmeztet, hogy a decentralizált pénzügyi szolgáltatások a blokklánc technológia egy viszonylag új felhasználási módját jelentik, ezért bármilyen előre nem látható programhiba az okos szerződésekben tárolt pénzek elvesztéséhez is vezethet, amiért a Coinbase nem vállal felelősséget.

Az új funkció már a héten elérhető lesz a Coinbase wallet iOS verziójában, amit néhány héten belül az Androidos változat is követni fog.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img