Pinokkió projekt indul az ipar megtisztulásáért

spot_img

Izgalmas posztot tett közzé a Mediumon ma Johnny Lyu, a népszerű kriptopénztőzsde, a KuCoin első embere, beszámolója szerint Project Pinocchio néven átfogó projektet indítanak azért, hogy megtisztuljon a kriptopénz- és blokklánc ipar.

Elegáns megfogalmazása szerint “morális kockázatokkal” nézünk szembe, tény és való, mind a mai napig számos kihívással terhelt az ipar ami a megbízhatóságot, a hitelességet, és az elszámoltathatóságot illeti, legalábbis sokan vannak, akik visszaélnek az új belépők naivitásával, egyetlen céljuk, hogy minél gyorsabban, minél több pénzhez juthassanak.

Szeretettel invitálnak minden piaci szereplőt arra, hogy végre valóban olyan legyen ez a terület, mint amilyennek szántuk: áttekinthető, hiteles, igazságos. Ha jól értelmezzük Lyu szavait, a cél egyfajta “céh” létrehozása, legfőképp pedig az, hogy az ipar kialakítsa a maga immunrendszerét, kidobja magából azokat a szereplőket, akik nem képesek azonosulni a tiszta célokkal.

Lyu remek összefoglalója szerint ütemesen növekedett a kripto-ipar a kezdetek óta, emellett erősen ellentmondásos volt mindig is. Vitathatatlan, hogy a decentralizált, manipulálhatatlan pénzrendszer, és a minden korábbinál több bizalmat, transzparenciát jelentő blokklánc gondolatai mellett rendszeresen érkeztek hírek óriási átverésnek bizonyuló ICO-król, az alapítók által szétrabolt kriptopénztőzsdékről, gazdasági, és egyéb bűncselekmények egész soráról.

Azt is hozzáteszi, hogy minden ipar fejlődése “visszaesésekkel” és problémák sokaságával jár, szintén olyasmi, amivel nehéz vitatkozni. Fontos cél továbbá az ipar benchmark-jának felállítása, megintcsak olyasmi, amivel régóta adósak a terület képviselői.

Azért, hogy neve, legalábbis “formája” is legyen a gyereknek, egy DApp elkészítése a végcél, egy non-profit projekt, ami segít “tisztán tartani” a piacot. Ez is a terület integritását szolgálja majd, azonban ennél többet egyelőre nem tudhattunk meg a pontos részletekről. Végül azt is megtudhattuk, hogy szivárvány vár az eső után, hogy pontosan mire gondolt a tehetséges fiatal vállalkozó, az szintén nem derült ki a posztból.

Te hogy látod, lehetséges, hogy a terület hiteles szereplői összefogjanak, és kidobják maguk közül a kétes kezdeményezéseket? Vajon szükség lenne erre itthon is?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img