Az indikátor, ami 10 év alatt csupán négyszer adott Bitcoin vételi jelzést! Most hihetünk neki?

spot_img

Egy nagyszerű hosszú távú indikátort szeretnénk bemutatni nektek, amit ha bárki követett volna az elmúlt években, akkor kimagasló profitot érhetett volna el a segítségével. A legjobb benne, hogy a működése is pofonegyszerű.

Elsősorban hosszú távú befektetési döntések meghozatalára fejlesztették ki, nekünk pedig hasznos azt tudni, hogy a befektetők mikor kapnak vételi jelzéseket.


 

Az indikátort ezen az oldalon találjátok.

A grafikon 2 időpontot próbál minél hatékonyabban azonosítani, méghozzá azt, hogy mikor olcsó és mikor drága Bitcoint vásárolni. Teszi mindezt egy egyszerű képlet és modell alapján:

Nevéből adódóan 2 éves mozgóátlagot használ az alsó vonal meghatározásához. Mozgóátlag alatt adott időszak záróárainak átlagát értjük. Jelen esetben a napot megelőző 2 év, azaz 730 nap záró átlagait veszi alapul és ezt minden napra kiszámolva kapjuk az alsó vonal görbéjét. Historikusan nézve az adatokat, ez ideáig mind rendkívül jó hosszú távú vételi időpontnak bizonyult, amikor a napi ár a görbe alatt tartózkodott. Ez eddig mindössze 4 esetben történt meg:

  • 2011 vége
  • 2015–2016 közötti akkumuláció idején
  • 2018 végétől 2019 tavaszáig
  • MOST, a március 12-ei esés óta tartózkodunk a 2 éves mozgó alatt

A felső vonal egy szintén egyszerű képlet: ugyanennek a két éves mozgóátlagnak az ötszörös értéke. E felett 2012 óta szintén ritkán tartózkodtunk és ezek pedig jó eladásnak bizonyultak ha visszanézzük őket:

  • 2013-as tavaszi ralli
  • 2013 év végi csúcs
  • 2017 év végi csúcs

Ez az egyszerű indikátor segít annak az azonosításában, hogy mikor kezdődhet egy bika piac. Az indikátor most jelez, ezért úgy gondoljunk, hogy továbbra is nagyon jó lehetőség adódik Bitcoin pozíciók hosszú távú bővítésére.

A rövid táv ennél már nehezebb azonosítható. Vajon jó lehetőség most 7300 dollár környékén beszállni vagy előtte még esés következik? A Discord csatornánkon ezeket a beszálló időpontokat és egyéb tréding lehetőségeket segítünk azonosítani. A csatornánkohit ITT csatlakozhatsz.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img