Egy új startup a nőket kívánja bevonni a blokklánc területére, jön az rICO is

spot_img

Egyre nagyobb hangsúlyt kap manapság a nők egyenjogúsága, ez a “mozgalom” nem hagyhatta érintetlenül a kriptopénzek- és a blokklánc világát sem. A Bloomberg beszámolója szerint Lukso néven önálló blokklnc platform is indul a cél érdekében, a divat területét kívánják összefüggésbe hozni a kriptopénzekkel, a cél ezen keresztül felkelteni a hölgyek érdeklődését.

A divaton, a ruhaiparon túl a zene, és a művészetek is szerepet kapnak, mindezeket célozza a korábbi Ethereum fejlesztők által életre hívott új projekt. A divat kapcsán tudhattuk csak meg, hogy mi a Lukso pontos célja, kiderült, hogy a Vechain modelljét szeretnék használni ők is, vagyis azonosítókat helyeznének el különböző ruha- és divatipari termékekben, ezzel segítve, hogy a blokkláncon tárolt, azonosításhoz használt adataik könnyen hozzáférhetőek legyenek bárkinek.

A Bloomberg beszámoló példaként a Louis Vutton termékeit említi, ez kissé furcsa, hiszen a Vechain egyik ügyfeléről van szó. Az mindenesetre biztos, hogy az ICO-k világát is reformnak vetné alá a nem kizárólag nőkből álló csapat, bevezetnék az rICO intézményét. Ennek lényege, hogy ha egy befektető úgy látja, hogy az elsődleges érmekibocsátást követő hónapok során rossz irányba megy a projekt, akkor a megvett coinokat visszaválthatja.

Korlátozott időre szól csupán a visszaváltási lehetőség, csak az első négy hónap során van erre alkalma a befektetőknek. Az alapítók ezzel is a transzparenciát kívánjak elősegíteni, illetve minden bizonnyal szeretnék megelőzni, hogy a rosszemlékű ICO-k közé sorolják az ő tőkegyűjtésüket is.

Visszatérve az egyes divattermékek eredetiségének ellenőrizhetőségére, egy izgalmas use-case is lebeg az alapítók szeme előtt, ez nem más, mintsem a virtuális divatcikkek eredetiségvizsgálata. Arról van szó, hogy ha a virtuális valóságban bóklászunk, szeretnénk például elmenni egy virtuális fogadásra, akkor nem mindegy, hogy mit viselünk, ez éppúgy igaz a digitális térben, mint a fizikai valóságban.

Ez a blokklánc rendszer erre is lehetőséget ad, a virtuális valóságban vásárolt, virtuális ruhadarabok eredetiségét is ellenőrizhetjük, hiszen ezeknek a ruhadaraboknak is vannak már gyártóik, és brandek, akiknek fontos, hogy ne hamisítsák a termékeiket.

Hogy mindennek mennyi életképessége van, azt mindenki ítélje meg maga, az viszont biztos, hogy az rICO egy olyan elképzelés, amit már rég be kellett volna vezetnia az ICO iparnak, most azonban már könnyen lehet, hogy késő.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img