Binance Smart Chain: az Ethereum fejlesztőket is magához édesgetné a tőzsde

spot_img

A Binance DEX működését lehetővé tevő Binance Chain után, egy újabb blokklánc indításának tervéről adtak hírt CZ-ék. Ha az okos szerződéseket támogató projekt sikeres lesz, az a kialakítása révén komoly lökést adhat a BNB tokenek árfolyamának.

A Binance Smart Chain (BSC) a Binance Chain mellett fog működni és teljes kompatibilitást tesz majd lehetővé az Ethereum okos szerződéseit kezelő EVM rendszerrel (Ethereum Virtual Machine). A Binance célja, hogy ezzel bármiféle módosítás nélkül lehetővé tegye az Ethereumon létrehozott decentralizált alkalmazások használatát és ezeken keresztül további fejlesztőket és felhasználókat csábítson magához.

Mivel az egyik legjobb marketinggel és legtöbb ügyféllel rendelkező kriptós ökorendszerről van szó, sok fejlesztő dönthet majd úgy, hogy a BSC-n is lehetővé teszi az appjainak használatát. A BSC-n a BNB az Ethereum Gas-hoz hasonló szerepet fog betölteni, az alkalmazások futtatása így egy folyamatosan növekvő keresletet generálhat a tokenek iránt, ami tekintettel a BNB-k véges darabszámára, tovább növelheti majd azok értékét.

Mi az az Ethereum Gas?

A BSC működését 21 node fogja támogatni, akik ezért cserébe részesedni fognak az általuk hitelesített tranzakciók jutalékaiból. A node-okat 24 óránként újra választják, hogy azok mindig a legtöbb BNB-t stake-elők közül kerüljenek ki, de a kevesebb BNB-vel rendelkezők is részt vehetnek majd a stake-elési folyamatban, ha beállnak egy validátor mögé. Ezek üzemeltetői eldönthetik, hogy a megszerzett fee-k hány százalékát osszák majd vissza a támogatóiknak.

A Binance Smart Chain indulásának dátuma egyelőre még nem ismert, de az erről szóló teljes bejelentést és a 15 oldalas whitepapert itt olvashatjátok el.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img