Az elmúlt év során megháromszorozódott a kriptopénztőzsdék száma

spot_img

Izgalmas ábrára bukkantunk a Bitcoinvisuals.com-on, egy grafikus megjelenítésekkel operáló oldalról van szó, a Bitcoin, és általában a piac számos érdekes indikátorát tanulmányozhatjuk a tranzakciószámtól kezdve a blokk “magasságon” át egészen a Lightning Network node-ok alakulásáig.

Természetesen a kriptopénztőzsdék elemzése sem maradhat ki, kiderült, hogy az elmúlt egy év során óriási növekedésen ment keresztül a piac ebben a tekintetben, sokan gondolták úgy, hogy jó ötlet egy újabb tőzsdébe belevágni, de lássuk a grafikont:

Egy évvel cikkünk születése előtt, 2019 április 22-én 255 kriptopénztőzsde várta az érdeklődőket a CoinMarketCap adataiból táplálkozó Bitcoin Visuals tanúsága szerint, a mai napon ez az érték 755. Nagy kérdés, hogy egy medve trendben miért érzik úgy egyes vállalkozók, hogy itt az ideje belevágni egy új tőzsdébe, a következő magyarázatokat tudjuk elképzelni:

  • Hisznek a piac jövőjében, tudják, hogy “valahol el kell kezdeni”, most kell megalapozniuk a brandjüket, és a felhasználói bázisukat.
  • Egy szó: exitscam.
  • Nem mérték fel kellőképp a piac helyzetét, elégtelen piackutatást végeztek, nem látják, hogy már így is túlkínálat van.

Abban mindenesetre igazuk van, hogy a piac növekszik, legalábbis fejlődik, elég, ha ránézünk a kereskedési párok darabszámának alakulására:

Az egyetlen dolog, ami jelentősen nem változott, az a market cap, vagyis a teljes piacon lévő tőke mennyisége. Ha szeretnéd jobban érteni az olyan fogalmakat, mint a market cap, akkor iratkozz fel az ingyenes, KriptoSuli névre keresztelt leckesorozatunkra, ha pedig már kamatoztatnád az ott megszerzett tudásodat például a kereskedés kapcsán, akkor csatlakozz Discord Csatornánkhoz!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img