Sokat bukott, de a kereskedő közösség egyik kedvence lett a tradernek álló sportblogger

spot_img

A Barstool Sports egy 2003 óta működő amerikai sport blog. A szurkolói és a sportfogadó életmódot bemutató, és azt popkultúrális tartalmakkal vegyítő oldal alapítója, David Portnoy a mai napig aktív szerkesztője a honlapnak, ahol 100 millió dolláros vagyona ellenére több podcastot és  egy fagyasztott pizzákat tesztelő sorozatot is vezet.

Habár a koronavírus-járvány földbe döngölte az egész sportipart, Portnoy úgy döntött, hogy kihasználja ezt az időszakot és belevág valami egészen új dologba. Március elején 3 millió dollárt utalt be egy amerikai brókerhez, majd élőben kezdte el közvetíteni, ahogy bármiféle előzetes tapasztalat nélkül elmerül a tőzsdézés világában. A streamek rövid időn belül rendkívül népszerűvé váltak mind a hagyományos, mind a kripto traderek köreiben.

Portnoy kalandjainak eddigi csúcsát a Boeing részvényeivel végrehajtott ügyletei jelentették. A repülőgépgyártó papírjait éppen az egy hónappal ezelőtt történt tőzsdei összeomlás után, egy lokális csúcson vásárolta meg (zöld nyíl), majd amikor egy néhány napos esés után végül eladta és shortolni kezdte őket, vagyis a további zuhanásukra fogadott (piros nyíl), a részvények árfolyama rögtön emelkedni kezdett. Ez a két trade közel kétmillió dolláros veszteséget okozott számára és noha voltak nyertes próbálkozásai is, március eleje óta összességében 647 000 dolláros, vagyis nagyjából 200 millió forintos mínuszban van a számlája.

Azt, hogy ezek a kilengések mennyire megviselhetnek egy egyébként tehetős embert is, jól visszaadja az alábbi összeállítás, amit Portnoy közvetítéseiből vágtak össze. A kezdetek önbizalommal teli lelkesedését, hamar felváltják a káromokodós, csapkodós, pólószaggatós jelenetek.

Ti is ilyen látványos érzelmi kitörésekkel reagáljátok le a piac történéseit, vagy az elmúlt 2.5 év medvepiaca után már sztoikus nyugalommal veszitek tudomásul, hogy nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnétek?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img