A jövőben megfigyelnek minden XLM tranzakciót

spot_img

A Stellar Alapítvány tegnap jelentette be, hogy partnerkapcsolatot kötött egy blokklánc elemző céggel, az Elliptic-kel. Az együttműködés célja, hogy a Stellar megfeleljen a pénzmosás és terrorizmus ellenes jogszabályok által támasztott előírásoknak.

Az Elliptic a jövőben megfigyel majd minden XLM tárca címet és tranzakciót és ezekben olyan minták után fog kutatni, amelyek törvénytelen felhasználási módokra utalhatnak. A cég tavaly ősz óta már az XRP hálózatát is megfigyelés alatt tartja, ahol erről kiadott jelentéseik szerint az utalások 0.2%-a akadt fent a szűrőjükön.

Az Elliptic munkáját több nagyobb bank is finanszírozza. A japán SBI 23 millió, az amerikai Wells Fargo pedig 5 millió dollárt fektetett be a vállalkozásba. A Stellar reményei szerint a hagyományos pénzintézetekhez hasonló szabályozási követelmények bevezetése, például a felhasználóik nyomonkövetése hozzájárul majd a blokkláncuk szélesebb körű elterjedéséhez.

Az XLM több más altcoinhoz hasonlóan szép napokat tudhatott maga mögött. Árfolyama a múlt hét óta 50%-kal emelkedett és kísérletet tett arra is, hogy áttörje az elmúlt egy év során már többször is útját álló trendvonalat. Hogy erre rövid távon mekkora esélye lehet, arról Discord csatornánk tagjait, kereskedőit érdemes megkérdeznetek.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img