Nem sokszor volt, hogy ekkorát ment az árfolyam, de utána rendre beesett

spot_img

A héten a Bitcoin árfolyama érintette a 9500 dolláros szintet is, ezzel egy kiváló áprilist tudott zárni: a múlt hónapban 50%-ot emelkedett.

Az emelkedést egyetlen bikás lendület hozta, ami több ellenállási szinten is áttörve, 1700 dollárral növelte a BTC értékét.

A sajtó és a különböző szakértők nagy része már a felezés előtti hájpnak tudja be az emelkedést és ennek alapján még nagyobb menetre számít a jövőben. A BitBull Capital fedezeti alap feje így nyilatkozott:

„Hosszú távon a blokkjutalom fejezés egy bikás fejlemény. Különösen most, hogy a fiat valutákat világszerte komoly infláció sújtja – a Bitcoin készlete ezzel pont ellentétes irányba megy, az deflációs. Ha a közeljövőt nézzük, a Bitcoin bányászása kevésbé lesz profitabilis és több kissebb bányásznak is át kell majd állnia más coinokra. Sok piaci szereplőtől pedig azt várjuk, hogy “eladja a hírekre”, ami egy beesést fog eredményezni.”

Amíg egy ekkora emelkedés után mindenki bikás, a historikus adatok másról tanúskodnak. Timothy Peterson befektetési tanácsadó és kockázati tőke szakértő a Twitteren kiszámolta nekünk, hogy pontosan mikor és mennyit szokott esni a bitcoin egy 1000 dollárnál nagyobb emelkedés után.

A BTC történetében összesen 14-szer esett meg, hogy 1000 dollárnál nagyobbat ment 24 óra leforgása alatt. Az alábbi grafikonon az látható, hogy átlagosan mekkora volt a BTC hozama az ezt követő napokon ezután a 14 eset után. Eddig 7 nap elteltével átlagosan -5%-ot, 30 nap múlva -21%-ot és 90 nap múlva -38%-ot esett a BTC.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img