A Vechain is helyet kapott a Kína és Ausztrália közötti kereskedelmet felügyelő szervezetben

spot_img

A Mastercard és az Alipay mellett a Vechain is csatlakozott ahhoz a konzorciumhoz, aminek feladata az Ausztráliából Kínába tartó exportcikkek felügyelete lesz. Az APAC Provenance Council által kiépített ellátási lánc segítségével, évente mintegy 76 milliárd dollár értékű áru útját lehet majd nyomonkövetni, valamint az ezekkel kapcsolatos tranzakciókat végrehajtani. Ez az Ausztrália által exportált összes termék mintegy 38%-át jelentheti.

A szállítmányok útja a Vechain nyilvános blokkláncán, vagy a Mastercard által kifejlesztett Provenance privát főkönyvben kerülhet majd rögzítésre, míg az ezekkel kapcsolatos pénzügyi tranzakciók lebonyolítását Kínán belül az Alipay, azon kívül pedig a Mastercard fogja biztosítani.

A rendszer az árucikkek eredetének hitelesítése mellett olyan megoldásokra is lehetőséget fog teremteni, mint például a számlák szállítási mérföldkövekhez társított automatikus kifizetése. Ha például a blokkláncon rögzítésre kerül, hogy egy rakományt sikeresen vámkezeltek egy ausztrál kikötőben, átutalásra kerülhet az értékének 30%-a, amit újabb 30% követhet a Kínában történt kikötés után, majd a fennmaradó rész, ha az megérkezett a végső rendeltetési helyére. A korábban megszokott ‘szállítás + 30 nap’ határidővel zajló tranzakciók helyett, a beszállítók az instant utalásokkal sokkal gyorsabban juthatnak hozzá a pénzükhöz, ami nagyobb forgótőkét és ezáltal növekedési lehetőséget jelenthet számukra.

Ősszel Kína és Franciaország elnöke kötötte meg azt a kereskedelmi megállapodást, aminek szállítási láncát szintén a Vechain fogja felügyelni. A FoodGates program gyakorlatban történő elindulása éppen ebben a hónapban várható.

FoodGates: a Vechain is részese a Franciaország és Kína között létrejött megállapodásnak

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img